Звездини џудисти прославили европске медаље

449

Звездини џудисти навикли су нас на врхунске резултате. Управо то је био повод да црвено-бела породица прослави још један успех у низу, са представницима седме силе у Звездином прес центру. На Европском првенству за млађе сениоре у Тел Авиву минулог викенда, Звездине узданице у националном кимону окитиле су се са чак две медаље.

Милица Николић одбранила је шампионску титулу у конкуренцији до 48 килограма док се Немања Мајдов у конкуренцији до 90 килограма окитио бронзаним одличјем.

Џудисти Црвене звезде на Европском првенству за млађе сениоре освојили су две медаље, Милица Николић одбранила је трон и поново освојила златну медаљу док је Немања Мајдов у новој тежинској категорији освојио бронзано одличје на шта смо изузетно поносни. Истакао бих и да су наши првотимци Страхиња Бунчић (до 66 кг) и Стефан Мајдов (до 81 кг) остварили пласман на седмо место у конкуренцији до 66 односно 81 килограма. У овој години Милица Николић освојила је бронзу на Светском купу у Софији, треће место на ГП у Будимпешти и Гран слему у Тјумену, злато на ГП у Загребу и сребро на ГС у Абу Дабију. Милици и Немањи још једном упућујемо честитке на врхунским резултатима.

Као што традиција налаже у име Џудо клуба Стојан Вујко председник УО уручио је Милици Николић плакету „Наша шампионка“. Иван Бошњак, председник Скупштине ЏК Црвена звезда уручио је Николићевој букет цвећа.

Хтела бих да искористим прилику да се захвалим свима, људима који су били уз мене, пре свега мојој Црвеној звезди а посебно тренеру Андрији Ђуришићу, као и тренеру који се од скоро прикључио нашем тиму Владимиру Ранчићу, који ми је доста помогао на овом путу. Захвалила бих се пријатељима и спаринг партнерима који су били уз мене. Медаља из Тел Авива је потврда читаве сезоне која је за нама, и која је била никад боља. Уверена сам да ћу узети још једну европску медаљу и то за сениоре – истакла је Милица Николић, двострука европска шампионка уа млађе сениоре.

Немања Мајдов је овим успехом наставио низ врхунских резултата. После ЕП за јуниоре у Малаги где се по други пут окитио титулом европског шампиона, српски џудиста је пре две недеље освојио бронзу на сениорском Гран слему у у Абу Дабију. Сезону је свакако употпунила и бронза освојена на Европском првенству за млађе сениоре у Тел Авиву. Немањи Мајдову плакету „Наш шампион“ уручио је Иван Бошњак, председник Скупштине ЏК Црвена звезда.

Наставили смо са добрим резултатима, све су бољи и бољи, тако да имамо чему да се радујемо у будућности. Сигурно ћемо дати свој максимум до Олимпијских игара у Токију. Уверен сам да ћемо наставити истим темпом и да ће Игре 2020. бити врхунац наше каријере. Захваљујем се свим људима који су помогли да дођем до овог резултата, мом тренеру и оцу Љубиши Мајдову, мојој породици, читавој Црвеној звезди, спаринг партнерима, свим нашим и мојим спорнзорима – истакао је Немања Мајдов.

Одлични резултати Звездиних првотимаца најбољи су увод за круну сезоне, Европско клупско првенство – Лигу шампиона чији је домаћин Београд 17. децембра.

Црвена звезда је пре две године освојила бронзано одличје на овом такмичењу у Хопдорфу у Холандији што је још једна исписана страница у српској спортској историји. Ове године желимо да овде у Београду у дворани Александар Николић, пред домаћом публиком подигнемо лествицу успеха. Позивамо све љубитеље џудоа да 17. децембра испунимо дворану Александар Николић и бодримо нашу Звезду до титуле – закључио је Стојан Вујко.

Претходни текстОдбојкаши Звезде нападају групну фазу Лиге шампиона
Следећи текст„Комбанк арена“ је опет у моди