Одбојкаши Звезде нападају групну фазу Лиге шампиона

395

Одбојкаши Црвене звезде у среду 16. новембра (18 часова) дочекују турски Аркаш из Измира у првом мечу 3. кола ЦЕВ Лиге шампиона.

Том приликом одржана је конференција за медије у прес центру СД Црвена звезда. Новинарима су се обратили тренер црвено-белих Драган Кобиљски, капитен Никола Мунћан, Вук Милутиновић, Филип Самарџић и Предраг Јевтић.

Састајемо се са једном изузетном екипом која је састављена од страних репрезентативаца, пре свих Бразилаца, а ту су и играчи који су дошли из Канаде, Кубе, а у тиму има и репрезентативаца Турске. Изузетно јака екипа која сигурно има интерес не само да прође у групну фазу, него да оде што даље, можда да се пласира и на сам финални турнир Лиге шампиона. Без обзира на све то, ми у ову утакмицу морамо да уђемо са циљем и жељом да победимо и да будемо потпуно равноправан ривал тој екипи, јер без такве жеље и такве мотивације нећемо напредовати. Тражићу од својих играча да пруже максимум и надам се да ће тако и бити, а за колико ће то бити довољно видећемо сутра увече – изјавио је окупљеним новинарима тренер Црвене звезде Драган Кобиљски који је потом додао:

Осим тога они су предвођени једним од најбољих светских тренера. То је Глен Хог, Канађанин који има изузетне успехе у раду са том екипом. Већ дуже време је у екипи Аркаш тако да ће и он бити њихов адут, али без обзира на све морамо да уђемо у утакмицу са жељом да их победимо – поручио је Кобиљски.

Капитен Црвене звезде Никола Мунћан позвао је навијаче да дођу у што већем броју да подрже тим у покушају да се пласирају у групну фазу Лиге шампиона.

Екипа Аркаша је сигурно једна од три најбоље које играју прву фазу Лиге шампиона. То нама може да буде само још већи мотив да сутра можда не пуржимо своју најбољу партију, али сигурно да пружимо најборбенију. Кроз све ове претходне утакмице изградили смо карактерну особину која је доста позитивна, а то је упорност, где смо и у домаћем шампионату и у европским утакмицама били пољуљани ударцима противника, често били и у „нокдауну“, где су нам судије бројале, али смо успели да се извучемо из тога и својим контранападима савладамо противнике. Позвао бих публику која воли да гледа квалитетну одбојку, да нам да подршку у покушају да победимо Аркаш, јер ће сигурно то и Београду и Србији значити доста, да баш ти људи који воле одбојку могу да уживају у гледању најбољих европских екипа – истакао је Мунћан.

Блокер црвено-белих Вук Милутиновић сматра да ће дуели са Аркашом бити велико искуство за нашу екипу.

Убеђен сам да ће на сутрашњем мечу сваки играч дати сто посто својих могућности зато што играмо против једне изузетно квалитетне екипе, предвођене сјајним тренером и веома добрим играчима. Биће то једно велико искуство за играче који играју први пут Лигу шампиона, али и за мене који сам овде већ дуги низ година. Максимално ћемо се трудити да направимо што бољи резултат, а да ли ће тај резултат бити победа или нешто друго видећемо, али стварно морамо бити свесни да играмо против једне екипе која је веома добра. Мислим да ће ова утакмица бити једна лепа одбојкашка представа за све нас који уживамо у овом спорту – каже Милутиновић.

Филип Самарџић, примач сервиса, очекује подршку публике каква је била у претходној рунди, када су црвено-бели уз помоћ са трибина направили велики преокрет.

Сутра нас очекује један прави одбојкашки спектакл који смо сами заслужили својим играма у претходној рунди Лиге шампиона, где смо после јако дуго времена коначно на једној одбојкашкој утакмици у Београду имали гласно навијање, као што је то случај на кошаркашким и фудбалским утакмицама и где смо направили преокрет са 0:2 на 4:2, што није тако чест резултат у одбојци. Сутра сви имамо велику привилегију да учествујемо у једном таквом догађају, да играмо против такве екипе где никоме не треба било каква мотивација. Изаћи ћемо да пружимо најбоље од себе, да спроведемо договоре са тренинга на терену, да послушамо савете тренера, да будемо борбени као и до сада и видећемо за шта ће то бити довољно – каже Самарџић.

Окупљеним представницима медија обратио се и либеро црвено-белих Предраг Јевтић који данас слави рођендан и том приликом му је Зоран Аврамовић директор Црвена звезда маркетинга, поклонио монографију СД Црвена звезда „Под сјајем Звезде“.

Сигуран сам да ће сваки играч дати свој максимум и надам се да ћемо играти заиста лепу одбојку и да ће публику уживати у мечу – рекао је Јевтић.

Одбојкашки клуб Црвена звезда је веома захвалан својим спонзорима који су омогућили да се црвено-бели такмиче у елитном одбојкашком клупском такмичењу у Европи.

Хтео бих да се захвалим свим нашим спонзорима и донаторима, а посебно компанији Страбаг и Граду Београду који су препознали интерес да нам помогну у елитном одбојкашком клупском такмичењу и надам се да ће се ова квалитетна сарадња наставити и у будућности – рекао је Кобиљски.

Прва утакмица 3. кола ЦЕВ Лиге шампиона између Црвене звезде и Аркаша игра се у среду 16. новембра од 18 чаова у дворани УСЦ Вождовац у Београду. Улазнице ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Богдан Лоренцију Стоика из Румуније и Петер Сабо из Мађарске.

Реванш утакмица је на програму у недељу 20. новембра од 15 часова по нашем времену у дворани „Ататурк Волејбол Салон“ у Измиру (Турска).

Победник овог двомеча играће у групној фази ЦЕВ Лиге шампиона, док ће поражени такмичење наставити у ЦЕВ Купу.

Претходни текстЛуковић: Мој деби у Крушевцу
Следећи текстЗвездини џудисти прославили европске медаље