Луковић: Мој деби у Крушевцу

76

Након репрезентативне паузе фудбалере Црвене звезде у суботу од 17 часова очекује гостовање у Крушевцу. Капитен црвено-белих Александар Луковић истиче Напредак као једну од екипа која се најбоље показала у првом делу сезоне.

Ово ће без сумње бити најтеже гостовање до зимске паузе зато што је Напредак ушао у серију победа. Играју одлично, у последњих шест утакмица немају пораз. За наше прилике наступају у нетипичној формацији 3-5-2 и сигуран сам да ће нам због тога бити незгодан противник. Показали су се у досадашњем делу првенства као одлична екипа, имају искусне играче који су добар део каријере провели у иностранству. С друге стране, ту су и млади фудбалери који имају велики потенцијал. За мене је Напредак најпријатније изненађење ове сезоне, али, као и у свакој утакмици, ми смо фаворити и све зависи искључиво од нас. Јако је битно да дамо свој максимум, одиграмо како можемо и сигуран сам да ће нам тај приступ донети нова три бода – рекао је Звездин капитен.

Луковић терен не види као отежавајућу околност на утакмици против Напретка.

Чујем се са својим кумом Бојаном Миладиновићем који ми је рекао да је терен у доста добром стању. Уколико не буде јаких падавина сматрам да нам то уопште неће представљати проблем. Са друге стране, терен какав је нама такав је и њима, никада не тражим алиби те врсте иако бисмо по бољем терену показали лепшу и атрактивнију игру.

Као најјачи адут Крушевљана Луковић истиче одбрану.

Највећа опасност по наш тим ће бити мој кум Миладиновић. Шалу на страну, не бих издвајао никог посебно јер као тим играју одлично. Одбрана им је заиста добра, тренутно су међу три екипе које су примиле најмање голова. То показује да су заиста компактна и добра екипа и биће потребно много напора да ову утакмицу решимо у своју корист.

Звездин капитен ће први пут у каријери играти против Напретка у Крушевцу.

Једина утакмица са Напретком коју памтим је сада на старту сезоне на Маракани када смо одиграли 2:2 . У прошлом мандату у Звезди Напредак није био у првој лиги тако да немам искуства са утакмицама у Крушевцу. Сада ћу се потрудити да забележим позитиван учинак на том терену. Имали смо времена да се одморимо, али и лепо тренирамо и припремимо се током ове паузе. Нисмо имали много изостанака, Манојловић, Ристић и Плавшић су са репрезентацијом, Канга је већ дуже време повређен тако да смо тренирали готово у комплетном саставу – закључио је Луковић.

Претходни текстУспешан викенд млађих категорија
Следећи текстОдбојкаши Звезде нападају групну фазу Лиге шампиона