Играч за све задатке – Дамјан Ле Талек

87

Најкориснији Звездин играч у одбрани од старта сезоне по статистици је Дамјан Ле Талек. Звездин Француз је играч који има највећи број добијених дуела у одбрани по мечу, као и највише успешних стартова на лопту.

Разлог овако успешне статистике видим у томе што сам већи део каријере играо на средини терена. Разумем игру, навикао сам да доста пасова иде преко мене, да улазим у дуеле. Као штопер свестан сам да морам да будем још успешнији и агресивнији у дуелима, то је ваљда и довело до овог резултата. Не смета ми нова позиција у тиму, али не сматрам да је играње на месту штопера само по себи унапредило моју игру. Заправо искуство које сам стекао као везни играч одлично користим у оваквој поставци. Рекао сам много пута, играћу на ком год месту треба ако ће то помоћи екипи и донети добре резултате. За сада не видим разлог да се било шта мења – рекао је Ле Талек.

Ле Талек добија 61% ваздушних дуела, a најуспешнији је и по броју прекинутих напада.

Од старта сезоне сам играо на две позиције у тиму и то видим као главни узрок добрих партија. У будућности у игри Звезде себе такође видим на обе позиције. Биће добро да не заборавим какав је осећај стварати игру на средини терена, а очигледно је то оно што помаже доста да остварујем успешне пасове, прекидам противничке нападе и у последњој линији одбране.

Од почетка сезоне Ле Талек је најстандарднији играч црвено-белих.

Обожавам да играм фудбал и зато ме радује чињеница да сам пропустио само један меч у досадашњем делу сезоне. Много ми значи што имам поверење тренера и што стално рачуна на мене. Континуитет у игри је оно што је потребно сваком фудбалеру. Није ново за мене да будем играч који у тиму има највише одиграних утакмица, таква ситуација је била и у Русији. Волим ово што радим и радујем се сваком новом минуту проведеном на терену.

Француз ни у ком тренутку не жели себе да издваја по успеху у односу на екипу.

Сигуран сам да нећу говорити у свлачионици са саиграчима о овоме, није нам битно ко је по статистици најбољи, важно је само да побеђујемо. Ипак, лично ми значи за самопоуздање и леп ми је повод да и на наредним мечевима дајем све од себе – поручио је Звездин штопер.

Претходни текстЦрвена звезда вицешампион Србије
Следећи текстКарте од уторка, Звездаши поздравите шампионе!