Немања Мајдов бронзани на ЕП у Тел Авиву

115

Немања Мајдов (до 90 кг) трофејни млади репрезентативац Србије и првотимац Црвене звезде још једном нас је обрадовао врхунским резултатом овога пута оствареним на Европском првенству за млађе сениоре у Тел Авиву.

Као и са сваког такмичења на коме учествује Немања се и са овог вратио са вредним одличјем. Трофејни српски репрезентативац сада је додао и бронзано одличје са ЕП за млађе сениоре освојено у Израелу.

Немања Мајдов је самоуверено, онако како смо и навикли, победом отворио учешће на ЕП за млађе сениоре у Тел Авиву. Домаћег џудисту Кохмана Лија ипоном је савладао у првом колу. Ни Чех Давид Кламерт није имао шансе против српског шампиона. На идентичан начин, максималним резултатом, ипоном, Немања Мајдов решио је и овог противника. Незаустављиво, како смо и навикли када је у питању Немања Мајдов, наставио је српски репрезентативац и у наставку такмичења.

Фирудина Дадашова из Азербејџана Мајдов је победио вазаријем у трећем колу. Ова победа донела је српском репрезентативцу и првотимцу Црвене звезде улазак у полуфинале. Ипак спортска срећа у дуелу са Беком Гвиниашвилијем (Грузија) није била наклоњена Немањи Мајдову. Гвиниашвили је изборио улазак у финале док је Немања Мајдов у репасажу добио шансу да освоји бронзано одличје.

Ову шансу српски репрезентативац није желео да пропусти. У мечу који је одлучивао о освајачу бронзаног одличја Немања Мајдов ништа није препуштао случају. Швајцарца Тобијаса Мајера прво је бацио на вазари, да би га у другој акцији бацио на ипон и тиме решио питање освајача бронзане медаље.

Немања Мајдов је овим успехом наставио низ врхунских резултата. После ЕП за јуниоре у Малаги где се по други пут окитио титулом европског шампиона, српски џудиста је пре две недеље освојио бронзу на сениорском Гран слему у у Абу Дабију. Сезону је свакако употпунила и бронза освојена на Европском првенству за млађе сениоре у Тел Авиву.

Стефан Мајдов је на ЕП у Тел Авиву био одличан. Стефан Мајдов је остварио пласман на седму позицију. у конкуренцији до 81 килограма.

Претходни текстУмор огроман, жеља за бодовима још већа
Следећи текстОсма победа рукометаша у Првенству Србије