Звезда – машина за голове

52

Крај првог круга Суперлиге Србије је одлично време за свођење рачуна. Изабраници Миодрага Божовића су далеко најефикаснија екипа у лиги и играју изразито нападачки фудбал.

Црвено-бели постигли су 41 гол у првенству, а 56 у свим такмичењима од старта сезоне. На крају првог круга имају шест бодова и 13 постигнутих голова више од другопласираног.

Најуспешнији стрелци домаће лиге су такође из редова црвено-белих. Хуго Виеира и Предраг Сикимић постигли су по 7 погодака од почетка првенства.

Занимљиво је да Звезда највише погодака на утакмицама постиже између 60. и 75. минута, чак 13. Црвено-бели су ефикаснији у другом полувремену. Од укупно 56 голова у свим такмичењима чак 34 постигнуто је у других 45 минута. Звездиним фудбалерима потребно је у просеку 14 минута да затресу противничку мрежу од тренутка када приме погодак.

Ко дође на Звездину утакмицу загарантовано је да ће уживати у нападачком фудбалу који обилује атрактивним ударцима на гол. Наши фудбалери у просеку по мечу упуте чак 18 удараца на гол.

У свим такмичењима у којима је Звезда наступала од старта сезоне противничку мрежу највише пута затресао је Предраг Сикимић. Он је прецизан био чак 9 пута. Само гол мање од њега постигао је Хуго Виеира, а прати их Петар Орландић са 5 постигнутих погодака.

Да би наши нападачи били толико ефикасни својим асистенцијама највише су помогли Канга чак 7 пута и Срнић који је саиграче одлично упослио 5 пута.

Прилику да наставе ову успешну статистику, или да је чак и побољшају, наши првотимци имаће већ наредног викенда када је на програму утакмица 16. кола против Напретка у Крушевцу. Уједно, то је и прилика за све навијаче да уживају у игри најуспешнијег и најефикаснијег тима у Србији.

Претходни текстПораз црвено-белих на почетку Првенства Србије
Следећи текстПрви пораз црвено-белих у Суперлиги