Звезда сјајним преокретом савладала Спартак

72

Црвена звезда је остварила другу победу у Суперлиги Србије. У 5. колу савладана је екипа Спартака са 3:1, по сетовима 20:25, 25:23, 25:20, 25:23.

Црвено-беле су изгубиле први сет и биле су у великом заостатку у завршници другог, али је онда уследила сјајна игра нашег тима, невероватан преокрет и тријумф.

После почетног вођства гошћи од 1:4, одбојкашице Звезде, предвођене одличном Николином Лукић, су серијом 8:1 преокренуле резултат у своју корист. Повела је наша екипа и са 11:6 преко Миленковићеве и Чанак, али је Спартак имао одговор. На сервис линију је стала Катарина Јовић која је са 3 аса и уз добру игру својих саиграчица допринела изједначењу. Црвено-беле су стале. Суботичанке су серијом од 1:8 стекле недостижну предност. Мирјана Мусулин је покушала изменама на позицији примача сервиса (Секулић уместо Миленковић) и техничара (Ђорђевић уместо Ђурић) да поремети гостујући тим и у томе је донекле успела. Пришле су Звездине даме на само два поена заостатка (19:21), али је Спартак у самој завршници, са три поена у низу, повео – 20:25.

Прве до озбиљнијег вођства у другом сету стигле су гошће које су повеле са 7:12. Мусулин је поново променила дизача. Ушла је поново Мила Ђорђевић уместо Кристине Ђурић, а гошће су имале убедљиво вођство (9:17). Уследио је тајм аут Црвене звезде после чега наш тим осваја три узастопна поена. Спартак је имао предност од 17:22 када су се црвено-беле разгоропадиле. Било је и 19:23 за Суботичанке, а онда је Звезда невероватном серијом од шест поена, на сервис Миле Ђорђевић која је сјајно играла у тим моментима, преокренула и поеном Вање Букилић изједначила резултат – 25:23.

Звезда је играла на крилима подвига из завршнице другог периода игре. Имала је благо вођство током трећег сета. Поново је Ђорђевића правила доста проблема из сервиса гошћама, па су наше одбојкашице у завршници повеле са три поена разлике (19:16). Измене и тајм аут нису донеле Спартаку преокрет, а Николина Лукић је прво блоком онда и са три поена из напада, предводила црвено-беле до вођства – 25:20.

Наше одбојкашице су почетком четвртог сета дошле до вођства од 9:5. Највећу предност у овом периоду игре Звезда је имала после блока Вање Букилић (12:7). Спартак је пришао на два поена, али Бојана Миленковић са два поена поново доноси нашем тиму опипљиву предност (18:14). Грешке у нападу вратиле су Суботичанке у игру, смањиле су Звездино вођство на 19:18. Играо се поен за поен, а нова три поена вишка Звезда стиче у самој завршници 23:20. Са три поена у низу, Јовићева и Пролићева доносе својој екипи изједначење. Ипак, Николина Лукић поеном из напада, а потом и ас сервисом доноси својој екипи победу – 25:23.

Сјајну партију пружила је капитен Црвене звезде Николина Лукић која је нанизала 24 поена. Бојана Миленковић је освојила 17 поена, а одличну партију је имала и Мила Ђорђевић која је ушла са клупе и додала 6 поена за свој тим.

Црвена звезда у среду 16. новембра (20 часова) игра у Горњем Милановцу утакмицу осмине финала Купа Србије против екипе Таково Звезда Хелиос.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК 3:1 (20:25, 25:23, 25:20, 25:23)
Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Судије: Јован Јовановић и Горан Градински. Трајање меча: 106 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 9, Секулић 1, Чанак 4, Ђурић, Вукомановић (либеро), Ђорђевић 6, Миленковић 17, Букилић 6, Лукић 24. Нису играле: Јејић, Радмиловић и Стијепић. Тренер: Мирјана Мусулин.
СПАРТАК: Јовић 22, Цичић, Рајлић 9, Цветичанин, Илић (либеро), Вучковић 4, Богдановић 10, Пролић 8, Јегдић (либеро), Дабић 4, Живановић 4. Није играла: Марић. Тренер: Горан Илић.

Претходни текстМеч са Цибоном у недељу од 21
Следећи текстПораз црвено-белих на почетку Првенства Србије