Милица Николић одбранила титулу шампиона Европе!

101

Милица Николић одбранила је шампионску титулу, у категорији до 48 килограма, на Европском првенству за млађе сениоре у Тел Авиву!

Нашој Милици је ово друга златна медаља на Европским првенствима за млађе сениоре. Прву је освојила претходне године на ЕП у Братислави.

Звездина узданица је у 1. колу била боља од Марије Сидерот из Португала, а у наредном колу је елиминисала Рускињу Сабину Гилиазову. Милица је у 3. колу ипоном савладала Британку Кели Стадун и пласирала се у полуфинале. У борби за финале црвено-бела шампионка је била боља од Абеленде Мартинез из Шпаније. Николићева је у финалу пружила најбољу борбу и ипоном против Мађарице Раке Пуп одбранила титулу шампиона Европе за млађе сениорке.

Била сам изузетно мотивисана. Имала сам могућност да одбраним трон и златну медаљу, а та се прилика не пропушта. Противницу одлично познајем и имамо доста мечева иза себе. У вези ње сам била посебно мотивисана, јер сам желела да јој се реванширам за дуел из Бундес лиге пре нешто мање од две недеље. Управо зато нисам калкулисала, већ сам ишла ка циљу, ка одбрани титуле.

Милица Николић двострука европска шампионка још једном је изборила могућност да се српска химна „Боже правде“ још једном чује на великом међународном такмичењу.

То је сан сваког спортисте. Пресрећна сам и желим да се захвалим родитељима, мојој Црвеној звезди, клупским друговима на подршци да остварим још један врхунски резултат – истакла је Милица Николић.

У овој години Милица Николић освојила је бронзу на Светском купу у Софији, треће место на ГП у Будимпешти и Гран слему у Тјумену, злато на ГП у Загребу и сребро на ГС у Абу Дабију пре само две недеље.

Спортско друштво Црвена звезда и овим путем честита Милици Николић на фантастичном успеху, освајању још једног злата на Еворпском првенству за млађе сениоре!

Претходни текстЗавршен трећи Делта Сити НБА 2к17 турнир
Следећи текстНаставља се Суперлига, Пожаревац у „Шумицама“