Звезда пропустила шансу у Казању

57

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у Казању од екипе Уникса резултатом 65:62 ( 17:17, 10:15, 14:11, 24:19), иако су током већег дела сусрета имали предност на својој страни као и последњи напад на мечу. Наредни сусрет у суботу у Загребу против Цибоне.

Наставак пакленог циклуса за кошаркаше Звезде, који ће у наредних 7 дана одиграти четири меча, од чега 3 као гостујући тим.

У оквиру шесте рунде најелитнијег европског такмичења, изабраници Дејана Радоњића одиграли су квалитетан сусрет у Русији, борили се до последњег момента меча, али су на крају ипак поражени од Уникса 65:62 ( 17:17, 10:15, 14:11, 24:19). Пред 3000 гледалаца у дворани „Баскет Халл” у Казању, најефикаснији у редовима Звезде били су Волтерс са 11 и Кузмић са 10 поена. У екипи Уникса, Ленгфорд је постигао 23 поена.

Стартна петорка: Јовић, Митровић, Кузмић, Дангубић, Џенкинс.

Доста покретљивија петорка Звезде добро је отворила меч у Казању, уз добар баланс спољне и унутрашње игре, црвено-бели су стекли предност 13:8. Ленгфорд је са друге стране правио озбиљне проблеме, па су убрзо из игре због два прекршаја изашли Џенкинс и Лазић. Митровић и Кузмић са по 7 поена били су најефикаснији у првој деоници која је окончана нерешеним резултатом 17:17.

Десет играча изротирао је Радоњић у првих 12 минута игре и то му је донело доста квалитетних одбрана, док је у нападу Волтерс одлично командовао својим тимом. Успели су кошаркаши Звезде да „закључају” Ленгфорда, једног од најбољих бекова у Евролиги, што је лимитирало нападе Уникса, а српском шампиону донело вођство на полувремену 32:27.

Неколико добрих потеза Бранка Лазића и десети поен Кузмића, донели су двоцифрену предност црвено-белима 39:29. Беспотребна нервоза у нападу гостију, омогућила је руском тиму да се серијом 9:2 врати резултатски у меч, али су изабраници Дејана Радоњића ипак задржали предност пред последњих 10 минута, 43:41.

Поново је потребну енергију у одбрани и нападу унео Нејт Волтерс, Симоновић је погодио другу тројку, а Дангубић из контранапада донео плус 5 црвено-белима, за нови тајмаут тренера Пашутина. Покушали су кошаркаши Звезде да се резултатски одлепе, у пар наврата на плус 8 су имали прилику, међутим Ленгфорд се разиграо на другој страни и увео меч у неизвесну завршницу. Исти играч је 10 секунди пре краја постигао тројку за минималну предност Уникса, а црвено-бели су се спретљали у последњем нападу, што је на крају домаћем тиму донело тријумф 65:62.

КК Црвена звезда мтс: Волтерс 11, Дангубић 8, Митровић 9+7ск, Лазић 3, Симанић, Добрић, Симоновић 9, Џенкинс 4, Гудурић, Јовић 3, Кузмић 10+9ск, Бјелица 5.

Наредни сусрет кошаркаша Црвене звезде мтс заказан је већ у суботу, када актуелни шампион гостује у Загребу екипи Цибоне.

Претходни текстУспешан старт у Купу
Следећи текстБудућност славила против храбре Звезде