Звезда у потери за три бода

87

Након минималног пораза у првом мечу 2. кола ЦЕВ Лиге шампиона од Селвера у Талину (Естонија), одбојкаши Црвене звезде ће имати прилику да тријумфом, који носи три бода, обезбеде пласман у наредно коло елитног европског такмичења.

Црвено-бели су имали прилику да савладају естонску екипу у првом мечу, на гостовању, али је сама завршница утакмице припала домаћину који је славио резултатом 3:2, по сетовима 25:21, 25:21, 17:25, 20:25, 19:17.

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски верује да ће његова екипа пружити максимум у реваншу.

Вратили смо се из Талина са добрим резултатом, против једне изузетно квалитетне екипе. Резултатом из те утакмице смо добили шансу да направимо још један корак у Лиги шампиона. Надам се да ћемо пружити свој максимум и да ћемо на крају из овог двомеча изаћи као победници – изјавио је Кобиљски, на конференцији за медије одржаној у прес центру СД Црвена звезда.

Капитен црвено-белих Никола Мунћан истиче да ће екипа приказати већу борбеност на паркету.

Екипа против које играмо, Селвер Талин је једна озбиљна екипа, по саставу доста млада, али на основу приказане игре у првом мечу, чини се да су доста константни у својој игри и самим тим су доста уиграни. Имам утисак да смо током првог меча ми диктирали ритам игре, они су нас добро пратили и нису много осцилирали, а ми јесмо и то нас је на крају коштало. У реваншу очекујем нашу већу борбеност и стварно се надам успеху. Било би штета да не наставимо даље такмичење, а имамо могућност да прођемо у следеће коло – рекао је Мунћан.

Наступи у Лиги шампиона су сан сваког играча, а примач сервиса Црвене звезде Душан Стојсављевић каже да мотива неће недостајати.

Селвер је свакако озбиљна екипа. Прва два сета до двадесетог поена смо играли коректно. После смо својим грешкама и брзоплетошћу завршили сетове у њихову корист. Вратили смо се у игру, имали пети сет, али на крају смо изгубили. Остварили смо повољан резултат пред реванш. Играмо пред нашом публиком, а и њих чека дуг пут. Погледаћемо видео са прве утакмице, видети где смо грешили и покушаћемо да то исправимо у реваншу. Верујем да ћемо одиграти најбоље могуће и надам се повољном резултату. Сваком играчу је сан да игра Лигу шампиона, тако да мотива сигурно неће недостајати – поручује Стојсављевић.

Коректор црвено-белих Александар Благојевић истиче да наша екипа има велику жељу да се докаже на евро сцени.

Мислим да смо направили један добар резултат у Талину, без обзира на пораз. Одиграли смо једну веома квалитетну утакмицу из које ћемо, сигуран сам, извући поуке и да ћемо на Бањици, у прелепом амбијенту, успети да докажемо да и ове године вредимо и да можемо да се носимо са јаким европским екипама – каже Благојевић.

Црвена звезда, после неколико година, поново учествује у ЦЕВ Лиги шампиона. Играчи су на терену изборили могућност да се такмиче у најјачем клупском такмичењу, а црвено-бели дугују велику захвалност спонзорима и Граду Београду што су им омогућили да одмеравају снаге са најбољим екипама Европе.

Захваљујем се свим спонзорима Црвене звезде, фирмама и људима који нам помажу да играмо Лигу шампиона, у сваком погледу, а поготово са финансијске стране. Посебно бих се захвалио Граду Београду који стоји иза нас и који нам помаже да учествујемо у елитном европском такмичењу – изјавио је тренер црвено-белих Драган Кобиљски.

Реванш уткамица 2. кола ЦЕВ Лиге шампиона између Црвене звезде и Селвера ће се одиграти у недељу, 6. новембра у Београду, у дворани УСЦ „Вождовац“ на Бањици од 20 часова, уз директан пренос на ТВ Спорт Клуб 4.

Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Илиан Георгиев из Бугарске и Фабрицио Пасквали из Италије.

Уколико елиминише Естонце, Црвена звезда ће у 3. колу играти против турског Аркаса из Измира. Први меч би се играо 16. новембра у Београду, а реванш 20. новембра у Измиру.

Поражена екипа из 2. кола наставиће такмичење у Купу ЦЕВ 2017.

Претходни текстПобеди Звезду и буди звезда НБА2К17 игрице!
Следећи текстНово дружење са ђацима