Божовић о Борцу, играчком кадру, форми

49

Црвена звезда ће, макар на папиру, први део сезоне окончати утакмицом 15. кола против Борца у Чачку. Након тога следи репрезентативна пауза, а већ за две недеље наставља се шампионат.

Утакмице Црвене звезде и Борца су претходне сезоне биле веома ефикасне. О томе да ли ће се тај тренд наставити и у суботу, 5. новембра, говорио је шеф стручног штаба Црвене звезде Миодраг Божовић.

Увек сам говорио да волим да играмо на гол више, тако се и сада надам да ће бити доста голова, али и да ћемо ми постићи макар један гол више. Очекујемо да освојимо три бода иако знамо да ће бити врло тешко, јер је Борац за нас увек неугодан противник. Биће инспирисани, као и увек када играју против нас – штавише, они пронађу додатну инспирацију када смо им ми противници и зато очекујемо тешку утакмицу. Променили су тренера, а то увек нешто добро донесе. С обзиром на то да су то урадили пре два дана, не верујем да је Додић имао довољно времена да нешто специјално промени. Биће тежак терен, такође, али надамо се да ћемо упркос томе показати свој квалитет – рекао је Божовић.

Утакмица против Борца само је прва од чак три узастопне које ће шампион Србије одиграти на гостовањима.

Надамо се да ћемо победити на све три утакмице, иако знамо да су то екипе које у овом тренутку играју добро. Напредак је можда и најпријатније изненађење ове сезоне. Борац је на последњем месту, али то не заслужује по играчком кадру. Металац против нас увек игра агресиван фудбал. Све те екипе су незгодне, али, опет, то су утакмице на којима морамо да потврдимо квалитет. Без обзира на то како ће те утакмице бити завршене, мислим да првенство неће бити ни близу решено.

Што се играчког кадра тиче, неће бити већих промена.

Михаило Ристић има повреду задње ложе која није озбиљна, али неће бити у екипи за ову утакмицу. Ићи ће са друговима на репрезентативно окупљање, и играће уколико му лекари допусте. Што се тиче Канге, мислим да ће бити спреман већ за Крушевац – открио је Божовић, и осврнуо се на форму Џона Руиза и Пабла Моучеа.

Руиз ће играти 100%. На тренингу обојица делују изванредно, док на утакмицама може боље. Мислим да је Руиз тренутно спремнији и у бољој форми, а чини ми се да се Моуче није адаптирао. Не кажем да је лош играч, има квалитет, али могуће да му наша средина не одговара – рекао је Звездин тренер, и додао да га радује то што је Вања Вучићевић добио дозволу да игра јер се ради о квалитетном младом фудбалеру који ће имати прилику да докаже свој квалитет.

Упркос првом месту на табели, утисак је да Црвена звезда не игра квалитетан фудбал као претходне јесени. Миодраг Божовић то објашњава променама у играчком кадру.

Ако упоредите овај и прошлогодишњи тим, видећете да нам фале поједини фудбалери чије одсуство није лако надокнадити. Мислим на Марка Грујића, Александра Катаиа, Луиса Ибањеза, па чак и Хуга Виеиру који је ту, али није исти онај Хуго. Ипак, мислим да би требало да будемо задовољни учињеним до сада – закључио је Божовић.

Претходни текстНово дружење са ђацима
Следећи текстСписак играча за Чачак