Звезда пребродила гостовање Морнару

38

Кошаркаши Црвене звезде мтс уписали су и седми узатопни тријумф у АБА лиги победивши Морнар у Бару резултатом 59:71 (17:10, 15:21, 11:22, 16:18).

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су да нижу победе у АБА лиги. До седмог узастопног тријумфа црвено-бели су дошли у Бару савладавши Морнар резултатом 71:59. Иако је меч дошао у веома незгодном тренутку након две изузетно тешке евролигашке утакмице против великана Барселоне и Панатинаикоса, Звезда је приказала веома добру партију.

Изабраници Дејана Радоњића одиграли су још једном веома квалитетну одбрану, а пресудни период је био у трећој деоница када су црвено-бели серијом 16:2 стекли недостижно вођство и решили свако питање победика. До краја меча Звезда је рутински одржавала предност, а изабраници тренера Радоњића су се побринули да публика, која је у великом броју подржавала црвено-беле у Бару, види и атрактивне потезе.

Овом победом Звезда је остала на челу табеле АБА лиге као једина екипа уз подгоричку Будућност која не зна за пораз, али са знатно бољом кош разликом.

Црвено-бели на почетку утакмице нису могли да пронађу нападачки ритам. Пет минута утакмице је прошло док Огњен Кузмић није ауторатитивним закуцавањем донео својој екипи прве поене из игре и на тај начин смањио предност домаћина (8:3). Силно мотивисани Морнар играо је веома добро, али треба истаћи да шут није служио Звезду. Неколико веома добро изграђених позиција за шут изабраници Дејана Радоњића нису материјализовали поенима па поени из рекета нису били довољни да се резултат преокрене.

Квалитетна одбрана и скок у нападу низу дозвољавали Морнару да направи осетније вођство, али било је неопходно да Звездини шутери наместе руку. Половином друге деонице мотивисани домаћин је стекао десет поена предности 25:15. Ипак, било је питање времена када ће квалитет шутера црвено-белих доћи до изражаја. Лош низ прекинуо је новопечени отац Марко Симоновић тројком са преко седам метара потврдивши још једном врхунску форму. Управо је Симоновић био окидач серије – две тројке, блокада, украдена лопта која је резултовала неспортским фаулом и на крилима искусног крила Звезда је серијом 14:5 дошла на само поен заостатка пре полувремена (32:31).

На почетку треће деонице Чарлс Џенкинс је наставио серију црвено-белих, погодио шут са полудистанце и донео прво вођство својој екипи од уводних 1:0 (33:32). Радуновић је на картко тројком зауставио налет Звезде, али је било евидентно да црвено-бели играју са много више енергије. Одбрана је била на високом нивоу и носила је црвено-беле до нове серије. Домаћин је за осам минута игре постигао свега пет поена (све Радуновић), а у редовима Звезде су се ређале наизменичне минијатуре Луке Митровића и Чарлса Џенкинса. Допринос поенима давали су и Јовић и Кузмић па је Звездина предност константно расла све до 49:37 колико је било два минута пре краја трећег периода.

Чинило се да је питање победника већ тада било решено, али су црвено-бели и даље приступали мечу потпуно посвећено и концентрисано. Прилике је било и да се разигра Нејт Волтерс, а црвено-бели су одбраном чували вођство. Морнар је у неколико наврата успео да спусти разлику на једноцифрени број, али је тада Звезда проналазила адекватна решења и одбијала налете. Тако је било и на нешто више од три минута до краја када је Чарлс Џенкинс погодио тројку за плус 12 (65:53) своје екипе и ставио тачку на свако питање победника.

До краја меча црвено-бели су рутински привели меч крају не допустивши да Морнар на било који начин угрози њихову победу. Следи повратак у Београд и само кратак предах јер се у петак наставља “евролигашко лудило“ када Црвена звезда дочекује Басконију.

Морнар – Црвена звезда мтс 59:71 (17:10, 15:21, 11:22, 16:18)
Морнар: Кораћ 5, Џонс 13, Крстић 3, Радуновић 11 (7ск), Вујошевић 4, Чалић 2, Мијовић 2, Пантић, Елис 9 (6ск), Хаџибеговић 2, Мугоша, Волер 8.

Црвена звезда мтс: Волтерс 4, Ребић, Дангубић 4, Митровић 10 (4ск), Лазић 1, Добрић, Симоновић 14, Џенкинс 12 (4ск), Гудурић 4, Јовић 7, Кузмић 11 (6ск), Бјелица 4.

Екипа се одмах након мечеа враћа за Београд и почиње припреме за дуел са Басконијом, која у Београд стиже у четвртак увече чартер летом из Билбаа.

Претходни текстБабунски у „А“ репрезентацији
Следећи текстРадоњић: Задовољан победом, иду нови мечеви