Сикимић срушио „грађевинаре“

64

Црвена звезда је забележила нову победу, и то у оквиру 14. кола Суперлиге. Нова три бода освојена су након што су наши фудбалери савладали Рад.

У оквиру 14. кола фудбалског првенства Србије, на највећем српском стадиону састали су се Црвена звезда и Рад. Градски дерби одигран је пред око 6000 навијача. Шеф струке црвено-белих замену за Кангу нашао је у Андрији Луковићу који се из сусрета у сусрет намеће добрим играма. Свакако вредна помена је и информација да је меч са „грађевинарима“ био 500. у каријери Звездиног тренера голмана Срђана Максимовића.

Као и неколико претходних дуела одиграних на стадиону „Рајко Митић“ и овога пута су фудбалери из Љутице Богдана ушли смирено у утакмицу и стрпљивом игром покушавали да угрозе гол ривала. Све вредно помена у првих 45 минута збило се пред голом Филиповића који је неколико пута морао добро да се помучи да укроти покушаје Сикимића, Луковића и Плавшића. Високим пресингом, Луковић и другови натерали су ривала да искључиво размишља о одбрани свог гола. Прва добра акција изведена је у 14. минуту када је искусни Сикимић шутирао главом након центаршута Анђелковића, међутим није био прецизан. Својом енергиношћу и агресивношћу истакао се и Плавшић који је учествовао у скоро свим опасним акцијама свог тима, а на истеку пола часа игре извео је и најбољи потез првог полувремена. Одбијену лопту из шеснаестерца гостију сачекао је на волеј, одлично тукао, међутим голман Рада био је опрезан и успео да лопту скрене у корнер.

Готово да је постала пракса у претходним утакмицама да су друга полувремена на Маракани садржајнија. И овога пута виђено је три гола. Већ у уводним моментима, Сикимић је довео свој тим у вођство. Центрирао је са леве стране Анђелковић, први до лопте је дошао Руиз чији је ударац изблокиран, али као и много пута до сада, на правом месту у право време нашао се Звездин ветеран и постигао гол. Од тог момента, гости су се отворили и кренули офанзивније ка мрежи Манојловића. Истина је да нису имали озбиљнијих покушаја све до 65. минута када су казнили једну несмотреност одбране српског шампиона и стигли до изједначења. Погодак је дело Денића који је са неколико метара неометано ударцем главом матирао немоћног Манојловића у овој ситуацији. Практично у последњих 25 минута утакмице све је кренуло испочетка. Гости су се поново повукли на своју половину и покушавали да сачувају своју мрежу. Суочени са истином да време не ради за њих црвено-бели су кренули одлучно у нове нападе и по нови гол. Дочекали су га 15 минута пре краја. Стрелац, поново Сикимић. Неуспелу офсајд замку, одлично је искористио Сикимић и правовремену асистенцију Доналда претворио у нови гол и испоставиће се победу изабраника Миодрага Божовића.

Дуго није виђена ситуација да у последњим моментима на свом терену навијачи Црвене звезде стрепе за резултат. Управо су то успели „грађевинари“ који су у самом финишу извели неколико удараца из угла, али промене резултата није било.

Наредног викенда следи гостовање у Чачку, екипи Борца, па пауза услед обавеза репрезентације. Наредни меч у Љутице Богдана, на стадиону „Рајко Митић“ Црвене звезда одиграће тек за месец дана, односно 30. новембра.

Црвена звезда – Рад 2:1 (0:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 6.480. Судија: Илија Брдар (Нови Сад). Стрелци: Сикимић у 48′ и 75′ за Црвену звезду, а Денић у 65′ за Рад

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Луковић, Ле Талек, Анђелковић, Доналд, Полетановић, Ан. Луковић, Плавшић, Руиз, Сикимић.
Резерве: Супић, Цветковић, Рендулић, Ристић, Бабунски, Срнић, Виеира.

Рад: Филиповић, Љубинковић, Ћулум, Денић, Петровић, Лутовац, Ђенић, Мараш, Младеновић, Јовановић, Батес.
Резерве: Мићановић, Русмир, Лончар, Шипчић, Вицо, Петковић, Марковић.

Претходни текстЦрвено-бели допутовали у Бар
Следећи текстБожовић: Још један корак ка титули