Радоњић: Нема великих речи, тек је почетак

40

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић био је изузетно задовољан након велике победе црвено-белих над европским гигантом Барселоном.

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су још једну велику европску екипу. До велике победе, прве у историји над Барселоном из петог покушаја, црвено-бели су стигли захваљујући фантастичној одбрани и феноменалном протоку лопте у нападу. Звезда је играла феноменално, била је сјајно припремљена и уз подршку невероватних навијача дошла до скора 2-1 у Евролиги.

Веома задовољан након победе био је и тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Велика победа за нас. Одиграли смо добру одбрану на старту, међутим осетило се да је потребно да се ствари развијају да бисмо могли да додемо до позиције да функционишемо у нападу. Барселона је користила своје квалитете, стицала предност, али смо се трудили да то смањимо. Није било лако, знали смо какве играче имају. Одлична друга четвртина и после добрих одбрана постигли смо неколико лаганих поена у контранападу и онда се све развијало у нашу корист. У другом делу смо поправили проблеме из првог, исконтролисали офанзивни скок и проналазили добре позиције за шут – рекао је Радоњић који је потом додао:

Одиграли смо добру одбрану, одржавали константно предност и на крају дошли до велике победе за нас. После оваквих победа се очекују неке велике речи, али је старт сезоне, чека нас Панатинаикос у петак и имаћемо шансу да се покажемо у добром светлу. Настављамо да радимо да адаптирамо (Нејта) Волтерса што пре и да имамо корист од њега и настављамо паклени распоред који нас очекује. Подигли смо високо лествицу у односу на претходне сезоне и не верујем да је неко мислио да ће овако бити вечерас – закључио је Радоњић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс већ у петак играју меч четвртог кола Евролиге у Атини против екипе Панатинаикоса.

Претходни текстВелики подвиг Црвене звезде!
Следећи текстЛуковић: Посебно важна победа