Црвено-бели у четвртфиналу Купа Србије

56

Фудбалери Црвене звезде су, после три године, успели да се пласирају у четвртфинале најмасовнијег такмичења. Пред око 3000 навијача савладан је прволигаш из Борче. Дуел са екипом из предграђа Београда остаће упамћен и по дебију Стефана Милошевића и младог Луке Аџића.

Разлика у квалитету два тима била је видљива од самог почетка утакмице, међутим црвено-бели су пролаз у наредну рунду Купа изборили тек у последњем кварталу утакмице. Утисак је да изабраницима Миодрага Божовића није било потребно да пруже максимум својих могућности током целог сусрета. У првих 45 минута сва узбуђења могу се побројати на прсте једне руке. Покушај Плавшића, једном Хуга и Срнића и то је било све.

У наставку доста више лепих акција и прилика. Врло запажен био је Андрија Луковић који је пружио одличну игру коју није имао среће да крунише голом. Млади фудбалер два пута је погађао оквир гола. Први пут из слободног ударца а затим у 68. минуту и из игре. Управо након одбитка лопте од стативе у поменутом тренутку, лопта је дошла до Срнића који је готово неометан довео свој тим у вођство. Од тог момента питање је било само колико ће лопти завршити у мрежи голмана БСК-а Славише Богдановића. Предност је у 70. минуту дуплирао Хуго након што се одлично изборио за празан простор и прилику.

Коначних 3:0 поставио је Орландић два минута пре краја из оправдано досуђеног једанаестерца. Пред голом Борчана је срушен Мичел Доналд.

Помало делује нестварно да клуб реномеа Црвене звезде три године није учествовао у завршници Купа. Овим тријумфом најтрофејнији српски клуб остао је у трци за освајање оба домаћа трофеја.

Пролаз међу осам најбољих тимова у најмасовнијем такмичењу је био циљ најтрофејнијег српског клуба пред овај меч и он је оставрен. Све друго што се данас догодило на стадиону „Рајко Митић“ биће брзо заборављено. На пролеће Црвена звезда играће на два фронта и сигурно је један од главних претендената на освајање оба трофеја.

Наредног викенда наставља се домаћи шампионат, а на највећи српски стадион стиже Рад.

Црвена звезда – БСК 3:0 (0:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 3.200. Судија: Марко Поповић (Београд). Стрелци: Срнић у 68′, Виеира у 70′ и Орландић (пенал) у 88′.

Црвена звезда: Супић, Петковић, Ле Талек, Фибел, Милошевић, Доналд, Ан. Луковић, Бабунски, Плавшић, Срнић, Виеира.
Резерве: Кахриман, Цветковић, Рендулић, Анђелковић, Рачић, Аџић, Орландић.

БСК: Богдановић, Иличић, Грбић, Цветковић, Маринковић, Плавшић, Јанковић, Киковић, Џугурдић, Побулић, Жерађанин.
Резерве: Шегавац, Тодорић, Почуча, Радак, Јокић, Жмирић, Вујадиновић.

Претходни текстУ Скопље по прву победу
Следећи текстБожовић: Важан је само пролаз