Радоњић: Барса је у било ком саставу, моћан тим

73

Кошаркаши Црвене звезде мтс одиграће у среду још једну у низу тешких и великих европских утакмица. Овога пута противник је славна Барселона, а да се припрема још један спектакл говори и чињеница да је у продаји остало још неколико хиљада улазница за сектор 400.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић на конференцији за новинаре у „Комбанк Арени“ најавио је утакмицу са „плаво-црвенима“.

Ово је само један од 30 мечева у Евролиги, долази нам Барселона и велико интересовање за још једно дивно вече у Арени је очекивано.

Барселона прошле сезоне у ЕЛ није успела да се пласира на Ф4, а увк има највеће амбиције, ове сезоне после дуго година и са новим тренером и квалитетним саставом. Сачували су језгро тима, али су са новајлијама конкретно показали амбиције у вези са овогодишњим наступом.
Дошао је тренер Барцокас, подсетићу Вас да је директно избацио Барселону прошле сезоне са Локомотивом у дуелу за Фајнал фор, Тајрис Рајс је такође освојио ЕЛ, уз Клавера и Копонена који још није стартовао, играчима који су остали…Сви заједно чине изузетно добар, и рекао бих моћан тим за велика дела.

Барселона има пуно искуства, рејтинга, младих, талентованих, перспективних играча, без дилеме биће то велики изазов за нас.

Стартовали су победом у Казању, изгубили су прошли меч од Фенера, али сигурно да дужина лиге омогућава свим тимовима да могу да превазилазе све то на квалитетан начин, да би остварили амбиције и циљеве – рекао је тренер црвено-белих и позвао на опрез, без обзира што се ствара атмосфера да ће Барселона без неколико повређених играча (Наваро, Долман, Копонен и Лавал…) имати улогу аутсајдера у утакмици у среду.

Придодно је да долазе са гласним најавама и жељама да добију, и не треба бежати од тога да се каже да су ипак фаворити,јер је и без одсутних понављам то изузетно квалитетан и снажан састав – завршио је тренер КК Црвена звезда мтс и додао да Нејт Волтерс неће дебитовати против екипе Барселоне у црвено-белом дресу.

Екипа ће до утакмице одржати још два тренинга, један у време одржавања утакмице, и последњи на дан меча.

Претходни текст„Дани ћирилице“ и на Маракани
Следећи текст„Карантин“ за БСК