Звездини омладинци носили игру првог тима

48

Навијачи Звезде имају пуно разлога за задовољство после гостовања нашег клуба Његошу у Ловћенцу. Разлог наравно није резултат и лака победа већ чињеница да је у другом полувремену тог меча цео Звездин везни ред био састављен од омладинаца клуба.

„Везу“ у том делу игре су чинили: Урош Рачић, Вељко Николић, Лука Илић и Лука Аџић. Било је заиста уживање гледати их, а наравно и њима је било драго што су заиграли заједно.

Највише искуства међу њима има Урош Рачић.

Велика част и обавеза за сваког од нас је наступ за сениорски тим Црвене звезде. Јако сам срећан што су ми се у екипи придружили и Лука Илић, Лука Аџић и Вељко Николић, момци које позајем јако дуго и са којима се зато лако разумем на терену – рекао је Рачић.

Вељко Николић, најновије Звездино појачање, за само четири дана успео је да упише деби и за омладински и за први тим Црвене звезде.

У суботу на дебију за омладинце постигао сам погодак и уписао асистенцију. Као награда дошла је и ова пријатељска утакмица. Презадовољан сам учинком за сада. Срећан сам што сам одмах по доласку у омладинску школу добио прилику и у првом тиму, да се што брже и лакше упознам са саиграчима и уклопим у екипу. Не могу да сакријем задовољство што сам се на терену нашао раме уз раме са нашим најбољим играчима. Такође, много ми значи што Аџића, Илића и Рачића познајем од раније, играли смо заједно у омладинској репрезентацији и доста ми помажу да се навикнем на нове услове рада и окружење – рекао је капитен омладинске репрезентације Србије.

Имењацима Аџићу и Илићу ово није био први пут да се нађу на терену у првом тиму.

Ово ми је трећа утакмица за сениорки тим, али први пут сам поред себе на терену имао и другаре из омладинске школе. За нас је ово огромно искуство. Много нам на терену значи подршка старијих саиграча, то су ипак најбољи фудбалери у Србији. Такође, трудимо се да помогнемо Вељку који је скоро дошао у клуб, драго ми је што је већ сада показао да је феноменалан играч – истакао је Илић.

Аџић се нада да су велики успеси тек пред Звездиним омладинцима,

Ово је била лепа провера за нас, да видимо где се по квалитету налазимо, као и како изгледа играти за први тим. Надам се да су тек пред нама утакмице за први тим Црвене звезде и да ћемо сви једног дана оставити траг у клубу – закључио је Аџић.

Претходни текстУбедљив пораз црвено-белих у Цељу
Следећи текстВуковић: Честитке Цељу, главни циљ скупљање искуства