Његош (Ловћенац) – Црвена звезда 0:4 (0:4)

129

Фудбалери Црвене звезде су у пријатељској утакмици која је играна у Ловћенцу, убедљиво савладали Његош.

Стадион: ФК „Његош“
Гледалаца: 500
Судија: Новак Симовић (Ловћенац)
Стрелци: Виеира у 14′, 21′ и 39′, Плавшић у 28′.

Његош: Плављенић, Перовић, Брезовац, Радовановић, Брацановић, Котараш, Павићевић, Кочић, Мрваљевић, Милуновић, Миљеновић.
Резерве: Николић, Љубисављевић, Марић, Пејовић, Лаличић, Ћерановић.

Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, Фибел, Рендулић, Милошевић, Ан. Луковић, Рачић, Бабунски, Плавшић, Срнић, Виеира.
Резерве: Супић, В. Николић, Л. Илић, Аџић, С. Илић, Орландић.

Уочи утакмице која је играна поводом обележавања 70 година од оснивања ФК Његош, делегација Црвене звезде дочекана је у општини Мали Иђош. Председник општине Марко Лазић захвалио се Звезди што је прихватила позив и увеличала прославу. Делегацију Црвене звезде чинили су Звездан Терзић, Драган Џајић, Светозар Мијаиловић, Миодраг Божовић, Блажо Раосављевић и Стефан Пантовић. Представници оба клуба разменили су прикладне поклоне и пожелели много успеха и напретка српском фудбалу.

На терену није било много неизвесности. За Црвену звезду су наступили фудбалери који у недељу нису играли, или су одиграли мали број минута против Чукаричког. Победник ниједног тренутка није долазио у питање. Најистакнутији појединац у нашим редовима био је португалац Хуго Виеира. Он је начео домаћина у 14. минуту, и то након грешке штопера који је поклонио лопту нашем нападачу, а Хуго таквом поклону није погледао у зубе – 1:0. Свој други гол Виеира је постигао у 21. минуту. Био је сналажљив, докопао се лопте након гужве, и успео да пребаци истрчалог Плављенића. Стрелац трећег гола био је Срђан Плавшић, а Хуго је још једном имао запажену улогу. Након његовог шута који је голман одбранио, лопта се одбила у поље а на њу је натрчао Плавшић и затресао мрежу. Коначан резултат првог дела игре поставио је Виеира, својим трећим голом у 39. минуту.

У другом делу шансу су добили свци играчи са клупе, те је Звезда наступила у саставу: Супић, Цветковић, Фибел, Рендулић, Милошевић, Рачић, Л. Илић, Аџић, Николић, Орландић, С. Илић. Испоставило се, међутим, да је резултат првог полувремена уједно био и коначан резултат утакмице. Подмлађен састав Црвене звезде у другом полувремену није успео да створи ниједну праву прилику. Најближи голу био је Урош Рачић након доброг шута, али недовољно доброг да би се савладао чувар мреже домаћина.

Његош је у самој завршници утакмице имао прилику да постигне почасни гол. Томас Фибел је скривио једанаестерац, лопту је наместио Вукадин Милуновић, али је шутирао пре гола. Остало је Његош – Црвена звезда 0:4.

Претходни текстОдређени парови осмине финала Купа Србије
Следећи текстЦрвено-беле отпутовале у Цеље