Сјајна Звездина увертира за Дарушафаку

68

Кошаркаши Црвене звезде мтс дошли су до четвртог тријумфа у АБА лиги савладавши Мега Лекс резултатом 96:76 (32:14, 24:17, 21:24, 19:21).

Кошаркаши Црвене звезде мтс уписали су још један убедљив тријумф у АБА лиги. Након сигурних тријумфа против МЗТ-а, Цедевите и Задра, савладан је и Мега Лекс и то резултатом 96:76 ( 32:14, 24:17, 21:24, 19:21). Пред 4500 гледалаца у дворани „Александар Николић“, најефикаснији у редовима Звезде били су капитен Митровић са 19 поена и 8 скокова, док је Дангубић уписао 16. У екпи Мега Лекса, најбиљи је био Тејић са 19 поена.

Црвено-бели су силовито ушли у меч. Проток лопте у нападу је био невероватан, Јовић је поново сјајно диктирао ритам, а у улози плејмејкера се пронашао и капитен Митровић који је зналачки разигравао саиграче.

Управо је Лука Митровић отворио меч са тројком из угла и најавио серију изабраника Дејана Радоњића. Одбрана је била на високом нивоу, а у нападу играчи Мега Лекса нису могли да покрију све рупе које су настајале брзим протоком лопте. Ређали су се поени Митровића, Кузмића, Џенкинса, Дангубића, Јовића, Бјелице… Сви играчи који су ушли у игру давали су нападачки допринос па је разлика константно расла. У завршници првог периода распуцани Немања Дангубић погодио је другу тројку за свој 11. поен и велику предност своје екипе – 32:14.

Црвено-бели нису стајали. Агресивна одбрана и далекоментна паљба у нападу били су рецепт за раст разлике. Након 16 и по минута игре у дворани “Александар Николић“ Бранко Лазић је постигао већ осму тројку из тринаестог покушаја црвено-белих на асистенцију Луке Митровића. На семафору је стајало невероватних 50 за Звезду и 27 за Мега Лекс. Још један импресиван податак је да су у том тренутку изабраници тренера Радоњића већ уписали 20 асистенција и да су све кошеве из игре постигли након истих.

Иако је кошарка непредвидива игра где су велики преокрети могући, може се рећи да је питање победника већ тада одлучено. Пре свега јер кошаркаши Црвене звезде мтс нису ништа препустили случају. Приступ је био исти као да је егал меч у питању, а како и не би био када већ у четвртак крећу евролигашки изазови.

Игра на високом нивоу наставила је да даје резултате и у даљем току меча. Митровић је предводио екипу уписавши 15 поена већ на половини трећег периода, али је допринос свих играча био одличан. Агресивна одбрана мучила је Мега Лекс који је јако тешко проналазио пут до коша и готово до сваког поена стизао шутевима из тешких позиција.

Резултат такве игре, уз допринос расположених шутера Звезде био је плус 31 након 26 минута игре и то након нове тројке Немање Дангубића (71:40).

Тик уз терен, са увек озбиљним ставом, дириговао је Дејан Радоњић. Сигурно задовољан развојем ситуације на терену, али опет и веома посвећен томе да играчи задрже свежину у овом пакленом ритму и да при том остану у јаком ритму. Поново су сви играчи добили прилику и допринели да интензитет утакмице не опадне.

Све што су гости успели било је да смање разлику. Понајвише захваљујући позајмљеном играчу Црвене звезде мтс Марку Тејићу који је бриљирао у серији Мега Лекса 19:6. Међутим, поени Јовића и Гудурића вратили су Звезду на 25 поена предности пет минута пре краја (84:59).

Мисли свих у дворани „Александар Николић“ полако су се окренуле ка четвртку када ће на истом месту гостовати Дарушафака у 1. колу Евролиге. Нема сумње да ће пуна дворана бити додатан ветар у леђа изабраницима Дејана Радоњића да наставе у истом ритму.

Црвена звезда мтс: Ребић, Дангубић 16 (4ас), Митровић 19 (8ск, 5ас), Лазић 10, Симанић 4, Добрић, Симоновић 11, Џенкинс 8, Гудурић 8, Јовић 10 (5ас, 5ул), Кузмић 6 (4ск), Бјелица 4.

Велика подршка српском шампиону биће потребна у четвртак од 21, када у оквиру првог кола Евролиге, у дворану „Александар Николић“ стиже турска Дарушафака.

Претходни текстТрећи Звездин фестивал одбојке
Следећи текстРадоњић: Имали смо потпуну контролу