Радоњић: Имали смо потпуну контролу

40

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић био је веома задовољан након утакмице са Мега Лексом, али је и истакао да је пред црвено-белима много изазова.

Пред око 4500 навијача у дворани „Александар Николић“ присуствовало је још једној сјајној партији црвено-белих. Први пут је публика загрејала дланове поздравивши ново појачање Црвене звезде мтс Петра Ракићевића, а до краја меча су имали и прегршт разлога за аплауз.

Након утакмице готово сви су били задовољни, а то није крио ни Огњен Кузмић који је и у мечу против Мега Лекса контролисао игру под оба коша.

Од почетка утакмице смо заиграли како смо се спремали и то је донело резултат – рекао је Кузмић који је потом одговорио на питање да ли је очекивао овако убедљиве победе на почетку.

Уклопио сам се добро и задовољан сам како се ствари одвијају. Можда нисам очекивао оволико убедљиве победе, али сам очекивао да упишемо победе – истакао је Огњен Кузмић.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић је детаљно анализирао утакмицу и предстојећи период.

Жеља нам је била да циклус утакмица на почетку сезоне завршимо са оваквим учинком. Успели смо да на добар начин издржимо јак ритам утакмица у АБА лиги. Од почетка је била добра одбрана, проток лопте, добар шут… имали смо потпуну контролу меча. Окрећемо се наредним обавезама, а то је почетак Евролиге. Чека нас меч са Дарушафаком која је направила одличан и веома скуп тим предвођен тренером Блатом. Очекујем изузетно тежак меч у четвртак и уопште у наредном периоду. Календар нам је веома згуснут, очекује нас веома паклен ритам сада када почиње Евролига – истакао је Радоњић, а потом додао:

Тренер сам који не користи конференције за штампу да причам о томе којим детаљима сам задовољан или незадовољан. Круцијалне ствари радимо добро, има детаља на којима треба да радимо, али о томе ћемо причати у нашим анализима на тренингу – истакао је тренер црвено-белих.

Дејан Радоњић је потом упитан да ли после овако убедљивих наступа његових изабраника може да каже да нешто није ваљало.

Почетак је сезоне и треба посматрати сезону део по део. Морамо да дамо све од себе да пролазимо кроз тешке моменте на најбољи могући начин. Сигурно је да ће бити разлике у сагледавању утакмица у наредном периоду. Почиње Евролига која је по много чему историјска, не само по формату, него и по квалитету. Има пуно времена до априла, маја и јуна… Чека нас пуно посла – закључио је Радоњић.

Претходни текстСјајна Звездина увертира за Дарушафаку
Следећи текстГерасименко вицешампион, Европски куп „Србија опен“ – празник џудоа