Први Звездин џудо фестивал

183

Традиционално прве недеље октобра, Београд ће бити центар џудо дешавања у Европи. У Звездином прес центру најављена је „Џудо у Београду“, недеља посвећена овом олимпијском борилачком спорту.

Стојан Вујко, председник ЏК Црвена звезда истакао је да је Београд још једном потврдио да је значајан центар на мапи међународних џудо догађаја.

Велика ми је част да вас испред Џудо клуба Црвена звезда позовем на отварање Првог Звездиног џудо фестивала. Уз песму и пригодне награде, Звездини шампиони откриће сву лепоту нашег спорта. Наши шампиони и шампионке, Милица Николић и Немања Мајдов, као и сви остали чланови ЏК Црвена звезда демонстрираће на струњачи све тајне џудоа. Почетак Фестивала заказан је за 11 часова 1. октобра у сали Спортског друштва Црвена звезда.

У „Џудо недељи“ која почиње великим Звездиним џудо фестивалом најављује се и традиционални шести Европски сениорски куп.

У Спортском центру Шумице ове године 8. и 9. октобра биће рекордно. До сада имамо пријављених преко 400 такмичара из 31 државе. Истакао бих да је то апсолутни рекорд када су у питању европски џудо купови. Очекује нас занимљива џудо недеља. Позивам све да дођу и учествују на Звездином џудо фестивалу. Позив остаје и за 8. и 9.октобар када ћемо у Шумицама опет имати прилику да уживамо у врхунском џудоу – истакао је Вујко.

Милица Николић, актуелна европска шампионка до 23 године и освајач златне медаље на ГП у Загребу пре само седам дана, позвала је све љубитеље спорта да се придруже великој Звездиној џудо породици.

Џудо се многим земљама света сматра као базичан спорт и уводи се у школе као основна активност. Зато смо ми у Звезди покренули акцију да уведемо један дан који ћемо у потпуности посветити џудоу, Звездин фестивал. Овом приликом позивам сву децу која желе да пробају нешто ново и другачије да нам се сутра придруже овде у Сали Спортског друштва како бисмо их научили неке нове вештине из џудоа – истакла је актуелна европска шампионка.

Почетак Првог Звездиног џудо фестивала заказан је за 1. октобра у 11 часова у сали Спортског друштва Црвена звезда.

Претходни текстЦрвено-беле на турниру у Суботици
Следећи текстЗвезда ТВ | Звездина будућност