Божовић пред Јавор

65

У добром расположењу, након повратка на прво место на табели, фудбалери Црвене звезде дочекују 11. коло Суперлиге. Црвено-бели гостују Јавору у Ивањици у недељу, 2. октобра, од 17 часова.

Шеф стручног штаба Миодраг Божовић не сумња у успех свог тима на овом мечу.

Играмо са екипом која је увек добро мотивисана против Звезде. Имају три врло искусна играча – Миловића, Стојаковића и Ђогатовића, три прекаљена вука која знају како се игра на резултат. Уз то имају и добра појачања која су дошла овог лета и сигурно нам неће бити лако. Ми смо боља екипа, али то морамо да покажемо на терену, по ко зна који пут. Нема минулог рада у фудбалу, поново морамо да докажемо да смо бољи и да освојимо нова три бода – рекао је Божовић.

Новинаре је занимало колико ће на игру црвено-белих утицати стање и димензије терена у Ивањици.

Проблем нам је кад год да играмо против екипе која се против нас затвори и брани свих 90 минута. Не само ми, видите да и велике европске екипе, када се састану са таквим тимовима, тешко постижу голове. Јавор има физички доста јаку екипу, високе играче и њима одговара терен мањих димензија, какав је у Ивањици. Ипак, не желимо да се оптерећујемо тиме, добар играч се добро снађе на сваком терену.

Искусни стручњак истиче да сви играчи морају да буду у служби репрезентације и да неће бити проблема са саставом тима због одуства петорице првотимаца.

Још увек нисам сигуран за састав, нису нам се вратили из Катара играчи који су били са репрезентацијом. Мораћу да видим како се они осећају. Њихово одсуство нам није пореметило планове, велика нам је част да је из наше екипе било пет играча који су наступали за репрезентацију Србије. Имамо могућности за ротацију, има играча у тиму који могу да их замене тако да се не жалимо. Од фудбалера који су у Београду само Орландић има проблем са повредом зглоба.

Добри резултати доносе и све боље расположење у екипи Миодрага Божовића.

Атмосфера се поправила после победе над Војводином, али морамо да наставимо са добрим играма и победама да бисмо могли да кажемо да је атмосфера онаква каква је била прошле сезоне. Сигуран сам да мојим играчима не недостаје мотивације. Ово је Црвена звезда и овде не треба већа мотивација од имена клуба.

Црвена звезда ове сезоне постигла је 30 голова у првих десет кола, док је прошле године тај број износио 25.

Нисам пратио тај податак и радује ме што смо тако ефикасни. Мислим да је на тако добар број постигнутих голова пресудно утицао индивидуални квалитет играча – закључио је Божовић.

Претходни текстЗвезда ТВ | Звездина будућност
Следећи текстПут ка полуфиналу – Како је пао Ујпешт