Наша Звезда прва поново!

102

Након 10. кола Суперлиге и убедљиве победе против Војводине, Црвена звезда је поново лидер првенства.

После вечитог дербија одиграног прошлог викенда, фудбалере Црвене звезде сачекао је нови тежак испит у шампионату. Изабраници Миодрага Божовића састали су се са лидером првенства, екипом Војводине која у првих девет кола није забележила пораз. У односу на екипу која је истрчала на терен у Хумској, Плавшић је заузео место у стартној постави уместо Срнића. Са друге стране Ненад Лалатовић добро је првенствено психолошки спремио свој тим за дерби сусрет.

Да угрозе Кордића покушали су ударцима са дистанце Луковић и Канга, међутим није било превише опасности. Новосађани су се определили за брзе акције из контранапада преко Трујића и Малбашића. Имали су неколико опасних ситуација пред голом најтрофејнијег српског тима, али ипак први до вођства стижу београдски црвено-бели. Играо се 20 минут када је после акције кроз средину Руиз прихватио лопту и без много размишљања тукао у доњи леви угао гола ривала, а на велику радост навијача Црвене звезде лопта је одсела у мрежи.

Недуго затим Хуго је могао да дуплира вођство свог тима. Омалени Плавшић главом је асистирао Португалцу који је изашао сам пред Кордића, међутим голман „лала“ изашао је као победник из овог дуела. И поред резултатског дефицита Војводина је и даље стрпљиво првенствено наставила да брани свој гол и покушава из против удара да угрози Манојловића. Своју прилику дочекали су у 43. минуту и искористили је на најбољи начин. Грешку Канге на центру игралишта гости су казнили муњевитом акцијом коју је поготком крунисао Малбашић и тиме најавио изузетно занимљив наставак сусрета.

И заиста је и био, посебно за присталице најтрофејнијег српског клуба. У другом полувремену постојао је само један тим, игра Војводине се распала и гости из Новог Сада могу да буду срећни што су меч завршили са само четири примљена поготка. Гол у смирај првог полувремена није пореметио Луковића и другове, напротив, само их је више мотивисао. Решени да остваре тријумф, јурнули су црвено-бели ка голу Кордића. Стезао се обруч око голмана „лала“ да би га коначно пробио Доналд на истеку једног часа игре. Грешку на средини терена искористили су Руиз и Доналд, разменили дупли пас, а егзекутор је био Холанђанин. Само пет минута касније отклоњена је свака дилема око победника. Најбољи појединац данашњег сусрета Џон Руиз поново је учествовао у акцији. Спетљао се мало у изгледној прилици, након њега шутирао је Канга, Кордић је накратко успео да сачува свој гол, међутим из другог плана натрчао је Плавшић и послао по трећи пут голмана Војводине по лопту у мрежу.

Нестала је у том тренутку игра гостију, нису били ни налик екипи из првог полувремена. Ређале су се акције пред голом Новосађана, у којима је главни актер био Виеира. Просто је невероватно колико најбољи стрелац домаћег првенства није имао концентрације, али ни среће у појединим моментима. Ипак, радује то са каквом је лакоћом улазио у прилике и избегавао чуваре. Нема дилеме да ће његов голгетерски учинак расти у наредним утакмицама. Шлаг на Звездину победничку торту ставио је резервиста Срнић у последњем минуту регуларног дела. Јурнуло је неколико Звездаша у напад, Плавшић је повукао акцију по левој страни, центрирао у срце шеснаестерца, а поменути Срнић је примирио лопту грудима и одличним волеј ударцем поставио коначан резултат.

На табели првопласирани и другопласирани тим лиге, поново су заменили места, дерби кола је оправдао тај епитет и нема дилеме да је 14.100 навијача колико се скупило на стадиону „Рајко Митић“ задовољно напустило трибине највећег спортског здања у Србији.

На плану самопоуздања али и психолошки тријумф који много значи Црвеној звезди која је показала да је пораз прошлог викенда архивирала и кренула у нову серију победа.

Наредног викенда изабраници Миодрага Божовића гостују Јавору.

…И опет ти си прва постала!!

Црвена звезда – Војводина 4:1 (1:1)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 14.100. Судија: Дејан Сантрач (Павлиш). Стрелци: Руиз у 11′, Доналд у 58′, Плавшић 63′ и Срнић у 90′ за Црвену звезду, а Малбашић у 43′ за Војводину.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Ле Талек, Луковић, Ристић, Доналд, Полетановић, Канга, Плавшић, Руиз, Виеира.
Резерве: Супић, Цветковић, Анђелковић, Рачић, Срнић, Сикимић, Орландић.

Војводина: Кордић, Ковачевић, Планић, Лакићевић, Антић, Максимовић, Јованчић, Мелег, Палочевић, Малбашић, Трујић.
Резерве: Перић, Мићић, Пушкарић, Бабић, Зличић, Трифуновић, Кнежевић.

Претходни текстЗвезда победом завршила припреме!
Следећи текстРуиз: Форма је у успону