Пораз Звезде на Криту

50

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у првом мечу на изузетно јаком турниру на Криту од екипе Олимпијакоса резултатом 86:74. Меч за треће место на програму је сутра против екипе Хапоел из Јерусалима.

Кошаркаши Црвене звезде мтс изгубили су од екипе Олимпијакоса резултатом 74:86 (16:26, 18:21, 24:20, 16:19) пред неколико хиљада гледалаца у „Хераклион арени“ на Криту. Најефикаснији у редовима Звезде биле су новајлије Кузмић и Бјелица са по 12 поена.

Изабраници Дејана Радоњића успели су у првих пет минута да парирају грчком тиму, али је онда уследила серија домаћина који је после првих десет минута водио 26:16. У пријатељској атмосфери у „Хераклион арени“, грчки шампион имао је контролу у првом полувремену које је завршио у своју корист резултатом 47:34. Ротирао је доста тренер Радоњић током читавог меча, успели су кошаркаши Звезде да добију трећу деоницу, али је дужа клупа Олимпијакоса ипак пресудила и донела превагу у последњој четвртини, па је екипа Јаниса Сферопулоса на крају славила резултатом 86:74.

КК Црвена звезда мтс: Ребић 2, Дангубић 7, Добрић 2, Митровић 8, Лазић 8, Симанић, Симоновић 7, Кузмић 12, Бјелица 12, Џенкинс 5, Гудурић 5, Јовић 6.

Меч за треће место на програму је сутра од 17 часпва, а КК Црвена звезда мтс састаће се са Хапоелом из Јерусалима. То ће уједно бити и последња провера екипе Дејана Радоњића пред старт АБА лиге, која је на програму 1. октобра када у дворану „Александар Николић“ стиже МЗТ из Скопља.

Претходни текстОбезбеди попуст, прошири посао
Следећи текстДружење спонзора и радионица „Ми смо тај тим“