Црвено-бели отпутовали на Крит

75

Црвено-бели отпутовали на Крит. Први меч са Олимпијакосом у петак од 19.30 часова. Преноси на ТВ Аренаспорт.

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у четвртак у јутарњим часовима на Крит где их у наредна три дана очекују најјаче провере у припремном периоду, пред почетак нове сезоне.

На првом међународном турниру на Криту, поред шампиона АБА и КЛС лиге учествоваће и шампион Грчке Олимпијакос, ту је и турски Анадолу ЕФЕС, док листу учесника затвара ове године изузетно јака екипа Хапоела из Јерусалима, учесника Еврокупа, са највећим амбицијама у том такмичењу.

Пред пут на Медитеран, тренер црвено-белих Дејан Радоњић изјавио је да очекује праве провере пред старт сезоне:

Путујемо у Грчку на завршну фазу припрема. За овај период смо и планирали најјаче утакмице са изузетно квалитетним тимовима из ове сезоне врло јаке Евролиге. Прву утакмицу играмо са Олимпијакосом у петак, али ће нам турнир на Криту донети две одличне провере, кроз које ћемо видети наш степен припремљености и то у свим аспектима, како бисмо имали јасну слику где смо. Након тога, имаћемо још неколико дана до почетка такмичарске сезоне, и трудићемо се да максимално искористимо и тај кратак период на најбољи могући начин до утакмице са МЗТ-ом у Београду – рекао је пред полазак у Грчку тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић.

Екипу Црвене звезде мтс у првом дуелу очекује врло јак састав Олимпијакоса, који ове године има велике амбиције у свим такмичењима. Црвено-беле из Пиреја и ове сезоне предводиће сјајни Василис Спанулис и Јоргос Принтезис, ту су и Ерик Грин који је стигао из НБА лигаша „Јуте“, канадски репрезентативац центар Кем Бирч, који је појачао Олимпијакос из турског „Ушака“ , а снагу великана из Пиреја представљаће и чињеница да је окосница екипе (Мантзарис, Папаниколау, Папапетру, Лоџески, Јанг…) остала на окупу.

Утакмица Црвена звезда мтс – Олимпијакос игра се у петак од 19.30 по српском времену (20.30 по локалном времену) у дворани „Ираклион Арена“ капацитета 5200 места.

У првом полуфиналу од 17 часова (18 по локалном времену) састају се Хапоел из Јерусалима и Анадолу ЕФЕС. Турски тим извршио је значајну реконструкцију тима током лета, а клуб је јасно нагласио да је циљ пласман на Ф4 Евролиге. Израелски лигаш Хапоел који од овог лета на паркету предводи бивша НБА звезда и сувласник тог тима Амаре Стодемајер, такође има највеће амбиције у Еврокупу у коме ће се такмичити наредне сезоне. Од ове сезоне у црвеном дресу Хапоела играће и бивши играч Црвене звезде Теренс Кинси.

Меч за треће место на програму је у недељу од 17 часова, утакмица за прво место на првом међународном турниру „Ираклион 2016″ играће се од 19.30 часова.

Екипа Црвене звезде мтс враћа се у Београд у понедељак.

Претходни текстСјајна прича из Омладинске школе
Следећи текстПродаја карата за Војводину