Црвено-бели у осмини финала Купа

167

Црвена звезда се пласирала у 1/8 финала Купа Србије. Премијеру у овогодишем такмичењу црвено-бели су окончали успешно, победом од три гола разлике.

Као и многе утакмице ове сезоне, и ова је почела доста мирно када су прилике за гол у питању. Своју прву је Црвена звезда чекала доста дуго, али не може се рећи да утакмица није била динамична. Напротив, фудбалери обеју екипа показали су много жеље и велику дозу агресивности, оне позитивне, спортске. ЧСК се определио да напада преко контранапада, и у неколико наврата након соло-продора могао је домаћин и озбиљније да запрети, али, то се на нашу срећу није догодило, па је млади Филип Манојловић био готово беспослен. На другој страни, тек у 30′ минуту је виђен опаснији шут ка голу. Руиз је извео слободан ударац са леве стране, лопта је погодила у главу фудбалера у живом зиду и променила путању. Срећом по голмана Танкосића, није завршила у мрежи.

Само два минута касније, црвено-бели су повели. Плавшић је упутио центаршут са леве стране, штопери ЧСК-а су отклонили првобитну опасност, али спреман је био Марко Полетановић. Прихватио је лопту надомак казненог простора, нациљао доњи десни угао и погодио! Прилику да са убедљивијом предношћу оду на одмор, црвено-бели су пропустили у 39. минуту. Претходно је играње Керкеза руком у казненом простору санкционисано, и капитен Александар Луковић наместио је лопту на белу тачку. Ипак, први пут ове сезоне Звездин капитен није био успешан – Танкосић га је прочитао и одбранио пенал.

У другом делу игре Звезда је имала више шанси за гол, а то се може рећи и за ЧСК. И поред тога, ниједном име победника није долазило питање. ЧСК је почетком другог периода у неколико наврата одиграо добре контранападе, али није успео да их конкретизује. Наш тим је, како је време одмицало, био све опаснији. Петар Орландић није успео да затресе мрежу, није ни Марко Петковић после асистенције Плавшића, али јесте капитен. Александар Луковић се на најбољи могући начин искупио за промашен једанаестерац. У 72. минуту је наместио лопту и извео слободан ударац левом ногом са стране која више одговара дешњацима. То му није сметало да изузетно прецизним ударцем савлада голмана ЧСК-а, и њему се реваншира за ситуацију из завршнице првог дела игре.

Миодраг Божовић је шансу пружио и Славољубу Срнићу, Петру Сикимићу и Урошу Рачићу. Управо је Сикимић био стрелац трећег гола у 83. минуту. Након брзе контре коју је започео Рачић, Плавшић је са бока упутио добар центаршут, а лопту је сачекао Сикимић и рутински је спровео у мрежу.

Треба споменути да је једну добру интервенцију у завршници утакмице имао и Филип Манојловић. Млади голман се добро поставио, и одбранио ударац Фуртуле искоса са десне стране.

На крају, важна победа Црвене звезде пред дерби утакмицу 10. кола Суперлиге у којој ће Црвена звезда дочекати првопалсирану Војводину.

ЧСК – Црвена звезда 0:3 (0:1)
Стадион: „ЧСК Пивара“. Гледалаца: 2.000. Судија: Александар Васић (Жедник). Стрелци: Полетановић у 32′, Луковић у 72′ и Сикимић у 83′.

ЧСК Пивара: Танкосић, Томовић, Јевић, Марковић, Керкез, лавшић, Крстановић, Давидов, Жакула, Вукасовић, Никодијевић.
Резерве: Влајић, Степанов, Јованић, Фуртула, Јелић, Мезеи, Вујошевић.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Луковић, Ле Талек, Ристић, Полетановић, Ан. Луковић, Плавшић, Руиз, Моуче, Орландић.
Резерве: Супић, Цветковић, Фибел, Анђелковић, Рачић, Срнић, Сикимић.

Претходни текстОгњен Добрић у Црвеној звезди мтс до 2020!
Следећи текстБожовић: Најбитнији је пролазак даље