Божовић пред ЧСК

105

Поход на освајање Купа Србије наши фудбалери почињу сутра утакмицом против ЧСК-а. Меч се игра у Челареву, 21. септембра, са почетком од 16 часова.

Шеф стручног штаба Миодраг Божовић изнео је очекивања пред овај дуел.

Нормално је да морамо да урадимо све што је у нашој моћи да победимо. Сећате се сви како смо прошле године испали у једној врло ружној утакмици за нас. Ове године је један од циљева да поправимо тај утисак и освојимо Куп. Била би катастрофа да сутра изгубимо, али у фудбалу је, као и у животу, све могуће. Надам се да ћемо изаћи као победници и да ћемо успети да обрадујемо навијаче бољим наступом у Купу ове године – рекао је Звездин тренер.

Утисак новинара је да Звезда игра спорије него у пролећном делу шампионата.

У нашем шампионату не може брже да се игра. На следећој утакмици на Маракани погледајте колико голман задржава лопту, колико судија свира прекршаја, прича са играчима, записује жуте картоне. Такав је систем овде да брзо не може да игра нико. Тачно је да спружамо слабије партије него прошле сезоне. Мислим да се једна група играча мало успавала јер су били задовољни, мислили су да могу лако сваког да победе. Управо то нам се обило о главу и мислим да је овај пораз у вечитом дербију на неки начин добар, да се сви тргнемо.

Играчима неће недостајати мотива да у Челареву пруже свој максимум и пласирају се у осмину финала Купа Србије.

– У фудбалу нема минулог рада. Сутра кад добијемо ЧСК причаће се само о Војводини, после тога о Јавору и тако даље. Нема потребе да посебно мотивишем играче, сви смо професионалци, добијамо новац за ово што радимо и свако мора да одрађује свој посао максимално добро. Не сумњам да ће екипа која сутра добије шансу да оправда очекивања свих нас – поручио је Божовић.

Претходни текстБожовић анализирао дерби
Следећи текстСвечани пријем за Немању Мајдова, двоструког европског шампиона