Божовић анализирао дерби

102

Тренер црвено-белих Миодраг Божовић осврнуо се на дешавања на 152. вечитом дербију.

Кажу да ако желиш да направиш нешто у будућности мораш да заборавиш прошлост. Знамо да нисмо приказали добру игру у дербију, нисмо имали дубину као ни човека који у нападу може да сачува лопту и да му се прикључе остали саиграчи. Губили смо лопте врло лако и последица тога је да нисмо направили много шанси, имали смо јалову иницијативу у првом полувремену, али ништа конкретно. Управо зато што нам је недостајао човек да задржи лопту, да одигра пас на страну, повратну лопту. Све лопте које смо имали губили смо око шеснаестерца Партизана – рекао је искусни стратег.

Дозвољен број странаца у екипи ограничио је Звездином стратегу играчки кадар пред дерби.

Моја прва идеја била је да Руиз игра шпица, а да Орландић буде на клупи. Међутим, нисмо смели ни да кренемо без резервног штопера. Што се тиче Кангине игре мислим да смо га много смирили, упозоравали смо га да мора да буде прибран у дербију, да не сме да направи никакав проблем јер лако може да буде испровоциран. Само смо му о томе говорили и изгледа да је подлегао тој причи па се тотално умирио. Потпуно је погрешно одиграо ову утакмицу, али дешавају се такве ствари.

Крај утакмице обележио је неспортски потез – помоћни тренер Саша Петровић погођен је каменом са трибине.

Нису они гађали Сашу него мене, само што су непрецизни. Морају још да вежбају. Не бих придавао велику пажњу том инциденту зато што је од стране руководства Партизана све је било максимално коректно организовано, дочекани смо и испраћени како треба. Није први пут да се дешавају инциденти са навијачима, увек када играмо дерби на ЈНА гађају нас, прошли пут нам је пролетела ракета. Очигледно се чека да неко погине да би тунел приближили да не могу да нас погоде. Прошли пут је капитен Луковић погођен мобилним телефоном. То није кривица људи из руководства Партизана, њима свака част, али публику нико не може да задржи – поручио је Божовић.

Претходни текстПродужен рок за пријаве – буди део тимске фотографије!
Следећи текстБожовић пред ЧСК