Звезда и „Ачибадем“ и даље заједно

63

КК Црвена звезда мтс и клиника „Ачибадем“ продужили су у суботу уговор о сарадњи на још две године. у име две стране, потписали су Председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић, и директор сектора за спорт, турске спортске клинике „Ачибадем“ Чагри Илк.

Представник „Ачибадема“ стигао је у Београд само поводом потписивања новог уговора са црвено-белима, што довољно колико је ова сарадња важна и за партнера КК Црвена звезда мтс.

Сарадња која је успостављена пре две године, донела је много тога обема странама, сви кошаркаши Црвене звезде који су током тог периода доживљавали теже повреде (попут нашег капитена Луке Митровића) максимално су искористили током периода опоравка све погодности које пружа једна од најмодернијих клиника спортске медицине у Европи.

Овога пута, сарадња иде и корак даље, и прошириће се и на спортско-организационо-пословну сарадњу. КК Црвена звезда мтс сада већ има имиџ клуба који поред свега онога што иде уз велики клуб, нуди и породичну атмосферу, али и познавање организовања спортских система и функционисања младјих селекција у свим сегментима, што је посебно интересантан део рада за партнере из Турске. Тако ће тренери из Турске долазити на обуку и учење у Србију, а полазници академије „Ачибадем“ долазиће на обавезну праксу у Србију.

Овај продужетак сарадње, који је током прве две сезоне донео много успеха и погодности и КК Црвена звезда и клиници „Ачибадем“ показатељ је да чак и стране компаније верују у оно што је радила, и што ради КК Црвена звезда мтс.

Председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић:

Драго нам је да настављамо ову сарадњу на велико и обострано задовољство. Током две године колико смо заједно, било је пуно прилика да се уверимо да радимо праву ствар. И ми као клуб који је у тешким тренуцима приликом повреда појединих наших играча, могао да види са колико труда и пажње људи у клиници „Ачибадем“ раде на брзом опоравку наших момака. Такође и представници нашег лекарског тима, којима су приликом одлазака у Истанбул сва врата и сви ресурси клинике били доступни, како би могли да се упознају са новим трендовима у спортској медицини. Са друге стране, наши турски партнери могли су током овог периода да виде како ми радимо, као светски познат бренд и клуб, али и да виде нешто чега нема баш у сваком клубу. А то је систем који је успостављен од пионирске па до сениорске селекције, и атмосфера у којој сви радимо као један и као својеврсна породица, што се види и по жељи људи из клинике да шаљу своје тренере и полазнике Академије у Београд. Настављамо сарадњу која је током ове две сезоне донела много трофеја, и надам се да ће такође бити врло успешна, као и у претходном периоду.

И турски представник био је изузетно задовољан наставком сарадње:

Црвена звезда мтс је прави пример клуба који напредује из године у годину у свим сегментима, и у коме се све ради плански, систематично, од најмлађих селекција, али уз фамилијарну атмосферу. Одлично смо сарађивали претходне две године, и нисмо имали никакву дилему када је у питању био наставак сарадње. Продужили смо уговор на наше велико задовољство, а сарадња ће бити продубљена, јер желимо да учимо од таквог клуба. Познато је да имамо и кошаркашки клуб, па ће наши тренери долазити овде на стручно усавршавање, а полазници наше академије долазиће на стручну праксу. Наравно, за све што је потребно КК Црвена звезда мтс из нашег домена, наши ресурси, клинике, лекари, опоравак играча, стојимо на располагању као и до сада, да помогнемо када год је то потребно” рекао је након потписивања Чагри Илк, представник клинике „Ачибадем”.

Ачибадем је водећа приватна компанија и клиника за пружање здравствене заштите у Турској која ради још од 1991. године. Обезбеђује детаљну дијагностику и лечење користећи најсавременију технологију и инфраструктуру. Ачибадем пружа најквалитетнију бригу пацијентима који се лече у великој мрежи општих болница и домова здравља, а поседује тим од преко 2000 лекара, и скоро 10 хиљада људи који раде као помоћно особље.

Претходни текстНерешено у Великој Плани
Следећи текстЗекић заустављен у финалу челенџера у Бања Луци