Пораз Звезде у вечитом дербију

113

Црвена звезда није успела да настави низ непобедивости у првенственим вечитим дербијима. У 152. по реду, након гола у 89. минуту, Црвена звезда је забележила пораз.

Први пут у вечитом дербију, али и уопште у дресу Црвене звезде, појавио се млади голман Филип Манојловић којем се предвиђа велика фудбалска каријера. Такође, из протокола су „испали“ и Петар Орландић, односно Пабло Моуче.

Након почетног испитивања снага, домаћин је први почео да прети. Иако није упућен ниједан ударац у оквир гола те и млади Манојловић није имао потребе да интервенише, није било безопасно. У 10. минуту је након слободног ударца Леонардо погодио спољни део мреже, а Ђурђевић је у два наврата током првог полувремена шутирао, оба пута снажно и недовољно прецизно. Звезда је, са друге стране, имала већи посед лопте и натерала је црно-беле да се, и поред играња са два нападача, повуку и бране све прилазе свом голу. То су углавном радили успешно, и све до 29. минута Црвена звезда није упутила шут ка голу, а онда је то напокон учинио Славољуб Срнић. Након асистенције Канге, Срнић је из нимало лаке ситуације шутирао из окрета под пречку, и натерао голмана Кљајића да лопту избије у корнер. Срнић је константно вршио притисак у нападу и на тај начин потпуно искључио леву страну Партизана из офанзивних акција, али је истовремено био најближа помоћ Хугу Виеири који се често сам борио против неколицине фудбалера. До краја првог полувремена, још је и данас расположени Марко Петковић шутирао у гол, али није успео да погоди мрежу.

Током првог полувремена „пожутели“ су Ристић и Руиз у Црвеној звезди, односно Балажић и Јевтовић у редовима домаћина.

У другом делу игре фудбалери обе екипе су се растрчали и виђено је неколико опасних напада, али не и добрих прилика за гол. Како је време одмицало, црвено-бели су се све више повлачили. Прва измена извршена је у 69′ минуту када је Виеиру заменио Срђан Плавшић, те је Звезда заиграла без класичног нападача. Оно што је свакако главна замерка црвено-белима је што нису успели да створе ниједну праву, стопостотну прилику на овој утакмици. Са друге стране, црно-бели, иако само за нијансу бољи, успевали су у неколико наврата да озбиљно забрину све који подржавају Црвену звезду. Мало је фалило да Ђурђевић после доброг напада по нашој левој страни погоди мрежу, али испречила се пречка.

Меч је решен у 89′ минуту. Ђурђић који је заменио Божинова је главом пронашао Леонарда, а овај користи најбољу шансу на утакмици и постиже гол. Црвена звезда је након тога у 92. минуту успела да изведе једну заиста феноменалну контру, али је у завршници недостајало и мало среће. Надајмо се да ће је у наредним дербијима наши момци и заслужити.

Већ наредног викенда следи нови меч, нови дерби кола, овога пута против Војводине на стадиону „Рајко Митић“.

Партизан – Црвена звезда 1:0 (0:0)
Стадион: „ЈНА“. Гледалаца: 25.000. Судија: Милорад Мажић (Врбас). Стрелци: Леонадро у 89. минуту.

Партизан: Кљајић, Вулићевић, Балажић, Миленковић, Милетић, Евертон, Јевтовић, Михајловић, Леонардо, Божинов, Ђурђевић.
Резерве: Н. Стевановић, Богосавац, Марјановић, Илић, Ђурђић, А. Стевановић, Јанковић.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Луковић, Ле Талек, Ристић, Доналд, Полетановић, Канга, Руиз, Срнић, Виеира.
Резерве: Супић, Цветковић, Фибел, Анђелковић, Ан. Луковић, Рачић, Плавшић.

Претходни текстНемања Мајдов европски шампион по други пут!
Следећи текстБожовић: Били су бољи