Доналд: Волим дерби јер га не губим

53

Звездин везни фудбалер Мичел Доналд решио је да промени фризуру и да на вечитом дербију промовише нови изглед.

За ово што видите заслужан је фризер који је направио грешку. Шалу на страну, у последње време нисам баш велики љубитељ разних боја у коси, али имао сам овакву фризуру када сам био доста млађи и решио да је поново направим. Моја супруга је желела нешто ново и тако је и настала ова фризура – рекао је Звездин везиста.

Иза себе има искуство играња вечитог дербија и зна какву атмосферу може да очекује у суботу.

Као и увек очекујем леп фудбал у дербију, то је најважнија утакмица у сезони. Играо сам доста пута против Партизана од када сам овде и уживао сам сваки пут. Посебно волим дерби јер га никада нисам изгубио. Даћу све од себе да тако и остане. Поштујем противника, добра су екипа, али ми смо Црвена звезда и идемо на победу, као и увек. Не могу да предвидим резултат, али могу да обећам да ће свако дати сто посто себе да на тој утакимици освојимо три нова бода. Не обраћамо много пажње на ривала, припремамо своју тактику и гледамо само себе. У доброј смо форми, сви морамо да будемо потпуно фокусирани и резултат неће изостати. Припрема за дерби је увек лакша него за остале мечеве јер je сама атмосфера која знамо да нас чека довољан покретач да на терену дамо све од себе и уђемо што спремнији у утакмицу.

Мичел истиче да пресудну улогу на исход утакмице може да има везни ред.

У мом првом дербију победили смо на Маракани 3:1. То је била одлична утакмица у којој је везни ред био доминантан. То је неки модел по којем би и сада требало да играмо, мада се тим доста променио у међувремену. Сви знамо да је средина најважнији део екипе, ако ту одрадимо добар посао много ће бити лакше остатку екипе. Недостаје ми Ле Талек у везном реду. Он има доста искуства на тој позицији, играли смо дуже време заједно у средини и добро се разумемо. Али, он игра одлично и на месту централног бека и докле год је тако најбоље за екипу не жалим се. Са осталим саиграчима се такође одлично разумем у везном реду тако да нема проблема – тврди Доналд.

Звездин везиста наглашава да име противника није битно јер екипа у сваку утакмицу улази са истим циљем – освајање нова три бода.

Не обраћам много пажње на противничке играче. Видим да се у медијима Евертон често спомиње као неко од кога прети највећа опасност. Уколико уђе у мој простор сигурно ћу га намучити. И то не важи само за њега, већ за све противничке играче зато што желим да изађем као победник из сваког дуела. То је нормално, и они би вам рекли исту ствар да их питате. Није ништа лично. Потрудићу се да после два гола на европским утакмицама упишем и први на вечитом дербију. У последњих неколико утакмица чешће шутирам, све сам ближи голу, али треба ми још вежбе. Свакако ћу опробати шут и против Партизана – наговештава Доналд.

Доналд је говорио и о томе колико му подршка навијача значи.

Имам одличан однос са навијачима и то ми много значи. Дешавају се, наравно, и лошије утакмице, али они све то разумеју. Овде се осећам као код куће. Не говорим то само зато што сам тренутно играч Звезде, искрена сам особа, заиста то мислим. Да нисам задовољан то би се видело по мени и по мојој игри. Волим Звезду и навијаче, када видите како нас подржавају на свакој утакмици, чак и када гостујемо, не можете да останете равнодушни. Нисмо заборавили да смо навијаче резочарали у европским утакмицама. Још увек нам је то у главама и често разговарамо како бисмо схватили шта смо урадили лоше. Али, све је то фудбал, ми као професионалци морамо увек да гледамо следећу утакмицу, а сада је то вечити дерби. Победу против Партизана желимо и како бисмо се на неки начин искупили навијачима, подједнако као што желимо и да победимо сваку наредну утакмицу због њих – закључио је Доналд.

Претходни текстУО: Подршка екипи пред дерби
Следећи текстЗвезда ТВ | Појачања пред дерби