Звезда успешна на „Елит Неон Купу”

86

Овог викенда у Београду је одржан први „Елит Неон Куп”, турнир који окупља фудбалске екипе до 14 и до 16 година. Црвена звезда је успешно представила своју омладинску школу тако што је екипа до 16 година освојила треће место победом над вечитим ривалом.

Селекција Црвене звезде била је у групи са Бродарцем, Краснодаром и Удинезеом.

Све похвале за организацију турнира, екипе које су учествовале су показале озбиљан квалитет. На старту смо остварили убедљиву победу против Бродарца од 4:0 и Удинезеа од 1:0. Мање успеха имали смо у утакмици против Краснодара коју смо изгубили са 2:0 – рекао је тренер Мирко Буњерчевић.

Нашим омладинцима у полуфиналу је недостајало спортске среће. На пенеле су поражени од турске екипе Алтинорду са 5:4. Све су то пулени Мирка Буњерчевића надокнадили у борби за треће место када је на програму био београдски вечити дерби.

Освојили смо треће место победом над Партизаном од 2:0. Та утакмица сама по себи има посебну драж, али сада је била још значајнија пошто нам је донела медаљу. Био је то прави такмичарски меч, пун темпа и жестоке игре. Све похвале дугујем својим играчима који су доказали да се добро ради у омладинској сколи и да ће бити играча који ће појачати први тим Црвене звезде. То је пут којим Звезда треба да иде и наставићемо у истом маниру. Надамо се да ћемо и следеће године добити позив за учешће не овом турниру, свакако ћемо се радо одазвати – поручио је Мирко Буњерчевић.

Претходни текстБојана Марковић заустављена у финалу фјучерса у Врњачкој бањи
Следећи текстОдлични резултати црвено-белих картинг возача на Ади Хуји