Звезда – други најгледанији клуб у Европи!

152

Црвена звезда се после девет година поново окушала у квалификацијама за најелитније европско такмичење – Лигу шампиона. Сан о поновном одмеравању снага са највећим европским клубовима у такмичењу које је већ једном покорио, наш клуб ове године није успео да оствари.

Како успех не долази преко ноћи, тако ће и Звезда морати да, из године у годину, стиче преко потребно искуство како би сан свих њених навијача био и остварен. До тада, наш клуб може и треба да се похвали стварима о којима сањају многи други европски клубови.

Наиме, Црвена звезда је у квалификацијама које су недавно завршене, рачунајући оба такмичења, други најгледанији клуб у Европи! Шампиона Србије је у три одигране утакмице у Београду посматрало више од 100.000 људи, тачније – нешто више од 103.000. Испред Црвене звезде нашао се само Селтик, који је на свакој од своје три утакмице игране у Шкотској имао нешто више од 50.000 навијача. Ипак, нешто источније, у економски скромнијој Србији, навијачи Црвене звезде показали су и доказали да су увек уз свој клуб. Збирно, Црвена звезда је, када је посета у питању, испод себе оставила бројне клубове попут Легије, Стеауе, Копенхагена, Розенборга, Ференцвароша… Утакмица против Лудогореца која је одиграна на Маракани је једина, уз Селтикове утакмице, на којој је премашена цифра од 50.000 посетилаца. Тиме је наш клуб успео да на свом стадиону угости више навијача него што су то чинили Манчестер Сити, Порто, Рома, Борусија Мехенгладбах…

Једног дана, Црвена звезда ће поново заиграти у такмичењу у којем заслужује да се нађе. Траг Лиге шампиона заувек ће сијати у витринама Звездиног музеја и указиваће сваком посетиоцу да нико ко воли Црвену звезду не може желети мање од тога. А, тада, када Европа поново на делу буде гледала Црвену звезду а статистичари многих европских клубова се подсећали на утакмице у којима су морали да „положе оружје“ пред великаном из Београда, видеће и учиће шта су верност, страст, подршка и љубав – јер то је порука коју Звездини навијачи носе са собом где год да се појаве.

И на Марсу ако треба – јер никад нећеш бити сама.

Претходни текстЗоран Филиповић: Школа и Звезда могу заједно
Следећи текстМини припреме на Златибору