Кадети више од годину дана не знају за пораз

70

Кадетска селекција Црвене звезде, на челу са тренером Николом Пуачом, бележи фантастичне резултате на старту првенства. У првих пет кола дечаци рођени 2000. године не знају за пораз, а колико су ефикасни говори и гол разлика коју су остварили од 26:1.

Наша идеја је да од првог до последњег минута играмо исто, без обзира на тренутну ситуацију на терену и на противника. То је главни разлог досадашње добре игре. Негде смо наишли на тврђи орах, док смо неке екипе добијали лакше, али радује ме то што смо из сваке утакмице изашли као победници. Осим ефикасности у нападу охрабрује и чињеница да је одбрана пођеднако добра. У првих пет утакмица више смо играли на противничкој половини, добро смо бранили контранападе тако да нам се десило да само из једног прекида игре примимо гол на утакмици против Јагодине – рекао је Никола Пуача.

Са кадетском екипом Никола Пуача ради од јула 2015. године. За то време изградио је пријатељски однос са својим играчима и зна на прави начин да их мотивише за сваку утакмицу.

Пред почетак сваке утакмице подсетим играче на величину клуба за који играју, мада су они и сами свесни те одговорности. Мотивишем их углавном на исти начин, кажем им да није битно ко је противник јер када ми дамо све од себе нема везе ко стоји наспрам нас, сваког можемо да победимо. Они данас не осећају притисак када излазе на терен јер су екипа која више од годину дана није доживела пораз у званичној утакмици. Довољно је да их подсетим да не сме да дође до опуштања, да су они показали да имају квалитет и да само треба да наставе у истом ритму.

О квалитету кадетске селекције црвено-белих говори и чињеница да се у њој налази преко десет репрезентативаца у свом узрасту.

Наш највећи квалитет је то што смо јаки као колектив. Из такве игре на сваком мечу искочи неки појединац, а свакипут је неко други у питању. То је плод нашег преданог рада са тим дечацима. У сваком сегменту игре има по некилико играча који се издвајају и велики је плус што успевамо да одржавамо тимски дух. Конкуренција за место у екипи је велика. Имамо 21 играча који пођеднако конкуришу за тим и из утакмице у утакмицу свако добија своју шансу. Уколико наставе да раде и да се понашају као што су до сада имају све предиспозиције за велике успехе, све ће зависити од тога колико су спремни да се жртвују и залажу у будућности. Као њихов тренер велики сам оптимиста по питању њихове будућности, што значи да ће сениосрка екипа Црвене звезде моћи из ове генерације да добије неколико нових чланова који ће бити важан део екипе – закључио је Никола Пуача.

Претходни текстУскоковић на кампу „Кошарка без граница“
Следећи текстАлександар Катаи прешао у шпански Алавес