Звезда сигурна у Новом Пазару

146

Црвена звезда ће на првом месту на табели дочекати првенствену паузу, након нове победе у првенству.

У уводним минутима утакмице није виђено много тога, а потом, како то обично бива, захуктало се на обе стране. Средином првог полувремена, тачније у 23. минуту, након опасне игре у казненом простору Новог Пазара фудбалера домаћег тима, Канга је ударен крампонима, и главни арбитар није имао дилему – досудио је једанаестерац. Лопту је наместио капитен Александар Луковић, и прецизним ударцем донео Црвеној звезди предност.

Уследио је, потом, период нешто оштрије и агресивније игре на обе стране, а домаћин је могао до изједначења у 32. минуту. Дамир Кахриман се, далеко од свог казненог простора поигравао, изгубио лопту, и само захваљујући лошој реакцији Новопазараца на семафору није уписано 1:1. А, како то у фудбалу обично бива – Звезда је овај промашај домаћина казнила. Нови Пазар није искористио „поклон“, али јесте на другој страни Петар Орландић. Лоше је реаговао штопер Новог Пазара, Орландић се са лоптом стуштио ка казненом простору, ухватио голмана на кривој нози и лако затресао мрежу за 2:0.

Нови Пазар је пре краја првог полувремена имао још једну прилику за гол. Након акције Аливодића, Траванчић се нашао у одличној шанси, али је Звездин голман Кахриман овога пута сјајно скратио угао и спречио да домаћин са нешто „пријатнијим“ минусом оде на одмор.

Друго полувреме донело је мало фудбала, а много свега осталог. Миодраг Божовић је одмах на почетку шансу дао Предрагу Сикимићу који је заменио стрелца другог гола Орландића. Није било много узбуђења, Звезда је контролисала темпо и дешавања, а онда је тензија порасла. Канга је зарадио жути картон због симулирања у казненом простору, а официјални спикер на стадиону Новог Пазара овај догађај је испратио речима „Канга коначно жути“ (?!). Уз такав непрофесионални однос званичних лица, да ли заиста чуди понашање навијача домаћег клуба кји су прекинули утакмицу убацивањем столица на траву? Прекид је трајао више од 15 минута, а претходно је Предраг Сикимић веома неопрезно шутнуо голмана домаћина и зарадио црвени картон.

Утамица је настављена, у игру је ушао Славољуб Срнић, и свега неколико секунди касније забележио је сјајан продор и асистенцију ка Руизу који у 86. минуту постиже и трећи гол за Црвену звезду, и ставља тачку на сваки вид неизвесности, ако је и постојала.

Домаћин је, додуше, успео да постигне утешни погодак преко изузетно расположеног Траванчића. Сјајно је нападач Новог Пазара шутирао у ближи угао са двадесетак метара, и успео да савлада нашег чувара мреже. Тачку на И када је ова утакмица у питању ставио је Душан Анђелковић у 103. минуту. Након доброг додавања Плавшића, севнула је левица Анђелковића који је постигао јако леп гол.

У првих седам кола, Црвена звезда је забележила шест (узастопних) победа, уз један реми, и пред прву репрезентативну паузу, држи челну позицију на табели.

Нови Пазар – Црвена звезда 1:4 (0:2)
Стадион: Новог Пазара. Гледалаца: 3.000. Судија: Милан Илић. Срелци: Траванчић у 92′ за Нови Пазар, а Луковић у 23′ (пен) и Орландић у 32′, Руиз у 86′ и Анђелковић у 103′ за Црвену звезду.

Нови Пазар: Живковић, Василић, Тинтор, Станојевић, Марић, Мутавџић, Цецарић, Мицевски, Аливодић, Димитријевић, Траванчић.
Резерве: Зечевић, Брунчевић, Качар, Леповић, Пајовић, Рушевић, Ђоковић.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Рендулић, Анђелковић, Доналд, Полетановић, Канга, Руиз, Моуче, Орландић.
Резерве: Супић, Цветковић, Ристић, Рачић, Плавшић, Срнић, Сикимић.

Претходни текстПоловично против Бродарца
Следећи текстБожовић: Психолошки битна победа