Звезда ефикасна против Радника

98

Европске ране настале поразом од Сасуола, фудбалери Црвене звезде донекле су залечили убедљивим тријумфом у домаћем првенству.

Дефинитивно је да црвено-бели у домаћем првенству још увек нису наишли на равноправног ривала. Тренер Миодраг Божовић „оптерећен“ реваншом са италијанским представником за четири дана, промешао је карте и на терен извео састав који се битно разликује од оног који је истрчао на терен стадиона „Мапеи“ у Ређо Емилији.

Међутим, показало се да којим год једанаесторци да укаже поверење у националном првенству играчи најтрофејнијег српског клуба су апсолутно супериорни. Малобројна публика која је дошла на стадион „Рајко Митић“ могла је да види пет голова од стране својих љубимаца.

Прво и последње узбуђење пред голом Кахримана виђено је у 3. минуту када су Сурдуличани имали најбољу прилику, али грешку одбране Црвене звезде нису успели да материјализују вођством.

Било је то све што су гости урадили на данашњој утакмици. Са друге стране, Катаи и другови су стрпљиво плели мрежу око гола Огњена Чанчаревића. Први погодак пао је у 36. минуту када је Петковић изнудио једанаестрерац, а капитен Луковић га сигурно извео. Могли су Срнић, Катаи и Орландић и раније да затресу мрежу гостију, али недостајало им је концентрације у завршници. Као по правилу након што дођу у резултатску предност играчи тима из Љутице Богдана се додатно растрче. До полувремена већ је било 2:0. Орландић се најбоље снашао пред голом гостију, испратио приземан центаршут Анђелковића и рутински лопту спровео у мрежу.

У наставку се ништа није променило. Гости су деловали деморалисано и једина идеја коју су имали била је да се са што мање лопти у мрежу врате кућама. У томе су и успевали све до 74. минута када је Срнић испратио покушај Орландића и резонски након одбијене лопте, по земљи кроз шуму ногу нашао пут до трећег гола Црвене звезде на данашњем мечу. Само четири минута касније било је 4:0. Канга је повукао контру коју је поново одлично испратио данас запажени црногорски фудбалер и са неколико метара протурио лопту испод истрчалог Чанчаревића. Тачку на резултат ставио је два минута пре краја резервиста Сикимић.

Тешко је поверовати да постоји толика разлика између фудбала који се игра у најјачим лигама Европе и у Србији. Пет лаких комада против екипе која је била хит претходне сезоне. Да ли је то довољно за наду у чудо које треба да се догоди на највећем српском стадиону у четвртак. Или ће изабраници Миодрага Божовића од наредног викенда остати фокусирани само на надметање у националним оквирима.

Нека буде што бити не може. Хоћемо срце на терен.

Црвена звезда – Радник 5:0 (2:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 3.352. Судија: Александар Васић (Нови Жедник). Стрелци: Луковић (п) у 36′, Орландић у 41′ и 78′, Срнић у 74′ и Сикимић у 88′.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Рендулић, Анђелковић, Ле Талек, Канга, Бабунски, Срнић, Катаи, Орландић.
Резерве: Супић, Цветковић, Ристић, Рачић, Ан. Луковић, Полетановић, Сикимић.

Радник: Чанчаревић, Младеновић, Миловановић, Станковић, Френсис, Радовић, Павловић, Гојковић, Пејчић, Вуковић, Златановић.
Резерве: Васиљевић, Стојковић, Адамовић, Ненадовић, Јовановић, Мишан, Планић.

Претходни текстНаграда звездашима за верност
Следећи текстБожовић: Победа по тешком времену