Црвено-бели у петак пред новинарима

114

Кошаркаши Црвене звезде у понедељак су почели са тренинзима, а у петак је Клуб организовао и „отворен“ тренинг коме је присуствовао велики број новинара.

Црвено-бели започели су припреме за наредну сезону у којој ће бранити трофеје освојене у регионалном и домаћем такмичењу, а у Евролиги их чека изузетно квалитетна сезона у новом формату са 16 тимова. Тренер Дејан Радоњић још увек не може да рачуна на све играче, Дангубић би требало за викенд да се прикључи екипи, док се повратак Чарлса Џенкинса очекује наредне недеље. Ту су и репрезентативци Србије, Стрефан Јовић и Марко Симоновић који ће се након Олимпијксих игара придружити саиграчима.

Један од најзапаженијих претходне сезоне у редовима црвно-белих, Марко Гудурић, дотакао се најпре претходне сезоне, а потом је говорио и о репрезентацији и припремама за наредну сезону:

Прошла сезона је много значила и мени и екипи и надам се да ћу и ове сезони пронаци своју улогу у тиму. Потребно је да се екипа доста добро спреми, очекује нас тежак рад и напорна сезона у којој ћемо играти у новом формату Евролиге који је изузетно квалитетан.

Што се тиче репрезентације, бек црвено-белих сматра да му је тај период, који је нов за њега, доста помогао и да ће у великој мери значити у наставку каријере:

Живот са тим људима, тренинзи, прича ван терена, то је ново искуство за мене и морам признати да ми је баш пријало. Доста добрих савета, инструкција и смерница које сам добио од тренера, значе ми за самопоуздање и мислим да сам још за неки ниво сазрео и да идем само на горе у својој каријери.

Припреме су кренуле, има ту још играча који ће морати да се брже уклапају како буду стизали, и мораћемо сви добро да се припремимо за тешку сезону која је пред нама. – закључио је Гудурић

Огњен Кузмић, овогодишње појачање Црвене звезде, сматра да је прелазак за њега прави потез и да у Звезди све доста добро функционише:

Мислим да је одлично за екипу да задржи већину играча, да се не мења структура тима, и да уз неколико појачања комплетира састав. Тренинзи су одлични, драго ми је што сам ту од почетка припрема, да не пропуштам ниједан део, значиће ми то доста.

На питање колико ће му значити подршка са трибина од ове сезоне, српски репрезентативац сматра да ће бити велики плус на домаћем терену:

Прошле године кад смо играли овде, било је невероватно. Навијачи заиста праве велику разлику и извлаче максимум из играча, што доста значи на домаћем терену.

За крај, Кузмић је прокоментарисао певање Звездиних песама пре пар година у свлачионици Голден Стејта, где је играо заједно са Немањом Недовићем:

То је традиционално у мојој породици, од малена сам навијач Звезде. Немања и ја смо били рукији у Голден стејту, и певали смо често у свлачионици Звездине песме, биће тога и овде сигурно – уз осмех завршио је Огњен

Кошаркаши Црвене звезде имаће 8 контролних утакмица пред почетак сезоне који је заказан за 1. октобар, када у дворану „Александар Николић“ стиже МЗТ из Скопља.

Претходни текстПлавшић и Катаи након Сасуола
Следећи текстПомерен термин меча са Радником