Камп ККЖ Црвена звезда на Малом Калемегдану

141

Женски кошаркашки клуб Црвена звезда од 21. до 28. августа организује бесплатан камп за девојчице рођене 2003. године и млађе. Тренинзи ће се одржавати на отвореним теренима Звезде на Малом Калемегдану од 19 часова, а промотери кампа су репрезентативка Србије Соња Петровић и Наташа Ковачевић која је од недавно нова председница ККЖ Црвена звезда.

Ово је прва у низу акција коју организујемо а која за циљ има да популаризујемо кошарку међу девојчицама. Из тог разлога камп је бесплатан, на тај начин доступан је свима и зато позивам све девојчице које желе да се опробају под обручима да од 21. до 28. августа дођу на Звездине отворене терене да се дружимо – почиње причу Наташа Ковачевић и додаје:

Наша женска репрезентација је после освајања злата на ЕП остварила још један врхунски резултат пласманом у полуфинале олимпијског турнира. То је још један у низу доказа да и те како поседујемо таленат за овај спорт, а камп који организујемо могао би да нам открије неке нове таленте и створи неке нове репрезентативке. Мислим да те фантастичне резултате наше женске репрезентације морамо да валоризујемо кроз овакве и сличне пројекте како би смо створили добру основу за развој женске кошарке у будућности.

Као и претходне године овај камп за девојчице здушно је подржала Соња Петровић:

Веома сам захвална Соњи која се врло радо одазвала нашем позиву. Она је била промотер кампа и прошле године где је дружење са децом било прелепо. Све девојчице су биле у прилици да много тога науче од кошаркашице која игра у женској НБА лиги. Соња је тренутно у Риу, али се сви искрено надамо да ће доћи и девојчицама пружити незаборавну прилику да упознају једног од најбољих играча света. Заједно са њом ћу и ја бити на терену и надам се да ће то бити додатни мотив за многе девојчице али и њихове родитеље да нам се придруже – закључила је Наташа Ковачевић.

Претходни текстПоследњи тренинг пред утакмицу
Следећи текстПобеде омладинаца и кадета