Звезда убедљиво до четврте победе у низу

241

Четврта узастопна победа Црвене звезде ове сезоне остварена је у Нишу против Радничког, што је уједно и друга узастопна победа Звезде на овом неугодном гостовању.

Доста попуњене трибине и лепо време чинили су битне факторе да нам фудбалери Радничког и Црвене звезде подаре добру фудбалску представу на „Чаиру“. Домаћин је нешто спретније ушао у утакмицу, и први је запретио. Додуше, и одбрана нашег тима је допринела најбољој шанси за Раднички у првом полувремену, али, срећом по Кахримана, некадашњи фудбалер Црвене звезде Саша Стојановић није искористио поклон.

Раднички је био кажњен за овај промашај. Играо се 15. минут, Звезда је нападала преко Ристића по левој страни, а након оштрог центаршута нашег бека, Хуго Виеира је умакао одбрани Радничког и грудима закуцао лопту у мрежу! Четврта узастопна утакмица на којој је Хуго стрелац, а радује и наставак добрих асистенција Михаила Ристића.

Само два минута касније поново је виђена магија! И ко други него међионичар – Александар Катаи. Да ли постоји нешто што Катаи не може да изведе? Изгледа да не! У 18. минуту је вребао надомак казненог простора домаћина, а потом је, „заврнуо“ ка голу са преко 20 метара, погодио унутрашњи део стативе након чега се лопта одбила у мрежу, и поново подигао на ноге све навијаче Црвене звезде! Звездо, имаш велемајстора!

До краја првог полувремена виђено је још неколико опасних напада Црвене звезде, али изостајала би завршница. На другој страни, Раднички је претио преко Арсића, али није било веће опасности по одбрану Црвене звезде која је, осим једне грешке, добро обавила своје задатке. Дилема око победниак отклоњена је у 44. минуту, када је Радош Булатовић зарадио други жути картон, самим тим и искључење.

Одмах у наставку Срђан Плавшић добио је прилику уместо Дамјана Ле Талека. Звезда је наставила да води игру, а у 54. минуту постигла је и трећи гол. Петковић је овога пута био асистент, а стрелац поново Александар Катаи. Био је то ударац са 15 метара, прецизан и одмерен.

Убрзо је у игру ушао и Славољуб Срнић, који је заменио Руиза. Претходно, Руиз је могао да се упише у стрелце након што је одлично прихватио једну дугу лопту, нашао се сам пред голманом али није успео да пошаље лопту поред њега. У 71. минуту су Канга и Плавшић одлично сарађивали, Канга је пребацио одбрану Радничког и упослио омаленог везисту који шутира, али му је Коновалов ушао у шут и одбранио.

Последњи адут Миодрага Божовића на овом мечу био је Предраг Сикимић, који је заменио најбољег стрелца лиге у овом тренутку, Хуга Виеиру. Шансу да се упише у стрелце имао је и Славољуб Срнић у 82. минуту, али му је недостајала боља завршница. И у последњем минуту

Да све не буде идеално, „побринуо“ се Томас Фибел, који је у 86. минуту зарадио други жути картон, самим тим и искључење.

Фудбалери Црвене звезде су овом победом додатно добили на самопоуздању, и са оптимизмом ће путовати у Италију, на нови европски изазов.

Раднички Ниш – Црвена звезда 0:3 (0:2)
Стадион: „Чаир“. Гледалаца: 8.000. Судија: Владо Глођовић (Врбас). Стрелци: Виеира у 16′, Катаи у 18′ и 54′ за Црвену звезду.

Раднички: Коновалов, Булатовић, Стојановић, Попара, Арсић, Петровић, Мркић, Станковић, Апостоловић, Јовановић, Павков.
Резерве: Бајић, Стевановић, М. Живковић, Д. Живковић, Алекса Јовановић, Радивојевић, Крстић.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Рендулић, Фибел, Ристић, Ле Талек, Полетановић, Канга, Катаи, Руиз, Виеира.
Резерве: Супић, Цветковић, Луковић, Плавшић, Срнић, Моуче, Сикимић.

Претходни текстОкупили се црвено-бели, тренинзи од понедељка
Следећи текстБожовић: Могло је и боље