Божовић пред гостовање у Лучанима

85

У суботу се утакмицама трећег кола наставља Суперлига Србије. Црвена звезда ће сутра, 6. августа, са почетком у 20 часова снаге одмерити са Младошћу.

Шеф стручног штаба Миодраг Божовић очекује тешку и борбену утакмицу у Лучанима.

Младост је изванредно стартовала у прва два кола, забележила две победе и налази се на челу табеле. Утакмица долази у незгодном тренутку за нас, морамо да се опоравимо од пораза у квалификацијама за Лигу шампиона, да победимо и покажемо да ћемо и ове године бити шампиони Србије. Имамо и квалитет и снаге за то. Уз сво поштовање екипи Младости очекујем да победимо у Лучанима – рекао је Миодраг Божовић.

Новинаре је занимало да ли је прво место које заузима Младост после два кола изненађење.

Кад би се првенство сада завршило Младост би била шампион јер би овај дуел одлучивао првака. Очекујемо тешку утакмицу зато што знате да тренер Ненад Миловановић скоро 20 година ради у српском фудбалу, одлично познаје нашу лигу и као добар стратег зна да спреми одличну тактику. Нормално, ми смо велики изазов за свакога и знамо да се противници увек одлично спреме када играју против нас. Гледао сам делове њихове прве две утакмице. Имају доста искусних играча, голман Крзнарић који је играо код мене у Борцу, Тумбасевић који је дуго у српском фудбалу, Живановић изузетно брз нападач, довели су два штопера из Босне и сигурно су одлична екипа. Ипак, ми највише зависимо од себе. Биће измена у нашем тиму, некога ћемо одморити, некога пустити да игра.

Звездин тренер не сматра да је Кангин поступак преломио утакмицу.

Прошле године је Саво Павићевић добио црвени картон у трећем минуту. Медији су око Канге направили ситуацију као да је једини играч на свету који је добио црвени картон. Замислите шта би било да је остао да игра до краја па смо тек онда изгубили. Овако је боље, изгубили смо па новинари могу у њему да нађу кривца. Пише се о просечним странцима, Звездиној деци… Мени занима где су Звездина деца била 1991. године када смо постали прваци Европе. У Барију, осим Дике Стојановића, није било оних који су поникли у Звездиној омладинској школи. Сви остали су били странци, три Црногорца, два Македонца, Хрват, Румун и неколико играча из Србије. Прича о Звездиној деци је смешна и служи само за дестабилизацију клуба и мене као тренера. Али ево, Звездино дете из Зенита се можда врати кући. Ми бисмо то волели, Вукашин Јовановић би био прави погодак за нас, али питање је шта хоће Зенит. Не питамо се ми овде ништа – рекао Је Миодраг Божовић.

Шеф стручног штаба истиче да је најважније сада подићи морал екипе.

Играчима је тешко пало, највише због онаквог амбијента. Навијање је било за Лигу шампиона, остало није. Објективно не можемо тражити да на основу амбијента играмо Европу. Када би се ова публика преселила на стадион Барселоне било би феноменално. Овде је таква ситуација каква јесте, нико није обећавао Лигу шампиона. Знате да смо после прве утакмице са Лудогорецом рекли да ће бити тешко. Сигуран сам да нас је елиминисао други гол који смо примили у Бугарској. Без обзира на све екипа која прими онако глуп гол не може да прође даље. Има нека судбина која не дозвољава.

Искусни стратег говорио је и о одласку Луиса Ибањеза.

Могу само да му се захвалим на свему што је урадио за Црвену звезду. Срећан сам што је такав играч био део наше екипе. Да не би било неке приче да смо га продавали на силу због пара он је имао договор да у случају добре понуде која задовољава и њега и клуб иде. Сам је изабрао да оде. Дошао је без динара трошка, а отишао за 1 400 000 евра – закључио је Миодраг Божовић.

Претходни текстСасуоло – ривал Црвене звезде!
Следећи текстБожовић о Сасуолу