Звезда савладала Металац

89

Повицима „шампиони, шампиони“ фудбалери Црвене звезде дочекани су приликом изласка на терен на меч 2. кола шампионата Србије. Добра игра и резултат из Разграда натерали су око седам хиљада навијача да их награде овацијама.

Почетни ветар у леђа осоколио је изабранике Миодрага Божовића који су од самог старта сусрета наметнули висок ритам. После само пет минута прва колосална прилика за црвено-беле. Плавшић је са десне стране упутио центаршут ка Руизу који је као и Хуго односно Бабунски изблокиран од стране дефанзиваца гостију. Умели су гости из Горњег Милановца да буду тврд орах на највећем српском стадиону, међутим овога пута пред расположеним српским шампионом нису могли да извуку више од часног пораза. Шеф струке тима из Љутице Богдана, „оптерећен“ утакмицом са Лудогорецом у уторак, поново је промешао карте и на клупи и ван протокола оставио неке од кључних адута за пласман у плеј оф квалификација за Лигу шампиона. Ипак, испоставило се да Црвена звезда има два тима квалитетних појединаца. Након описане ситуације у петом, на следеће узбуђење чекало се само један минут. Поново је Звездина „чигра“ идеално упослила овога пута Кангу чији је покушај зауставио голман Металца Белић.

Неминовна капитулација тима у плавим дресовима уследила је након четврт часа игре. Комбинацију из средине терена испратио је Руиз и затресао ефектним волејем мрежу. Голу је претходио шут Виеире. Португалски нападач видело се то вечерас на стадиону „Рајко Митић“ није заборавио да игра фудбал, а ни да даје голове. Неколико минута пре одласка на одмор сналажљиви нападач поново је натерао Звездине присталице да му скандирају име. Једну ничију лопту Хуго је прихватио на око 30 метара од гола, кренуо у соло продор, обишао све препреке и рутински по други пут савладао голмана Белића.

Било је то сасвим довољно за миран други део сусрета у коме су виђена још два гола, по један на обе стране. А могло је да их буде више. Гости су чини се оружје положили већ након првог примљеног поготка, и нису имали снаге али ни могућности да у наставку утакмице поврате резултатску неизвесност. На 3:0 могао је у 60. минуту да повиси Плавшић али је био бржи од лопте, спетљао се и прилика је отишла у неповрат. Одличан пас у простор упутио је Канга. Публика на највећем српском стадиону трећи гол видела је осам минута касније. Полетановић је одлично испратио намеру одбране Металца, пресекао пас упућен кроз средину, избио сам пред Белића и матирао га шутем у даљи угао.

До краја меча покушавали су Ристић и Руиз, али се мрежа затресла иза леђа Кахримана. Кикс одбране на средини терена искористио је Младеновић и поставио коначан резултат.

Финиш сусрета искористили су и навијачи Црвене звезде да гласном подршком додатно осоколе своје љубимце пред дуел са Бугарима.

Први тријумф у националном првенству учиниће да Миодраг Божовић у миру спреми екипу за уторак. После неколико година Маракана ће без сумње бити фудбалски центар Балкана. Катаи и другови имају велику шансу да пред 50000 навијача испишу нову страницу у клупској историји и врате најтрофејнији српски клуб на фудбалски мапу Европе.

Само ти у моме срцу си…

Црвена звезда – Металац 3:1 (2:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 7.120. Судија: Немања Гајдобрански (Нови Сад). Стрелци: Руиз у 14′, Виеира у 38′ и Полетановић у 68′ за Црвену звезду, а Младеновић у 78′ за Металац.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Рендулић, Ристић, Полетановић, Канга, Бабунски, Плавшић, Руиз, Виеира.
Резерве: Супић, Цветковић, Фибел, Анђелковић, Ле Талек, Ан. Луковић, Сикимић.

Металац: Белић, Никодијевић, Оташевић, Бандаренко, Панић, Мијић, Валберто, Ровчанин, Митровић, Стојановић.
Резерве: Зоговић, Делић, Ивановић, Чумић, Гочанин, Младеновић, Допуђ.

Претходни текстВучићевић ангажован у складу са правилима
Следећи текстБожовић: Привикавамо се једни на друге