Велики реми Звезде у Бугарској

112

Фудбалери Црвене звезде су у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу Шампиона ремизирали резултатом 2:2 на гостовању у Разграду против Лудогореца.

Шеф стручног штаба Црвене звезде одлучио се за састав у којем није било класичног центарфора. Најистуренији фудбалер био је капитен Александар Катаи, док су Моуче и Срнић нападали по левом, односно десном боку. Ипак, у првом делу утакмице, малобројне су биле ситуације када су црвено-бели заиста нападали. Свега два опасна напада у режији Пабла Моучеа и Александра Катаиа и један шут у оквир гола Звездиног капитена, нападачки су учинак Црвене звезде. Са друге стране, након првих 10-ак минута и испитивања снага, бугарски шампион је константно био у налету. Иако није створио велики број опасних прилика, Лудогорец је прелако, након неколико додавања стизао надомак казненог простора Црвене звезде, где је често добро реаговала задња линија нашег тима, пре свега Рендулић који се у неколико наврата истакао добрим интервенцијама.

Како се полувреме ближило крају, Лудогорец је био све опаснији. Наши фудбалери као да су чекали звиждук судије и одлазак у свлачионицу, међутим, тако није размишљао Кафу. Омалени фудбалер бугарског тима с лакоћом је прошао поред Доналда и Ле Талека, а потом и Фибела, и на крају Кахримана којег је успео да заобиђе, и затресе мрежу нашег тима. Осокољени вођством, домаћини су покушали да дотуку Црвену звезду у финишу првог дела игре, али, срећом, звиждук судије је означио крај једног од најмање учинковитих полувремена Црвене звезде у скорије време.

Црвено-бели су веровали у себе, и на терен Лудогорец Арене из свлачионице су понели нову енергију. И то се исплатило јако брзо. Звезда је од старта наметнула пресинг на који Лудогорец није умео да одговори, а у 48 минуту уследила је мајсторија Александра Катаиа, који као да је желео да се реваншира Кафуу за гол. Прихватио је Катаи лопту на десној страни, упутио се ка казненом простору, послао противничког играча „по бурек“, а потом насамарио још двојицу и шутем у супротан угао гола донео Звезди изједначење!

Још битније је рећи да се Црвена звезда након изједначења није повукла како би бранила 1:1. И даље је бугарски тим био опасан, повремено је и прелако долазио у зону шута, али Црвена звезда је за разлику од првог полувремена умела да одговори. Канга и Срнић су организовали добар напад, Звездино крило је центрирало, а Моучеу је недостајало неколико милиметара да потпуно сам спроведе лопту у мрежу. Ипак, награда за храбрију игру стигла је у 66. минуту. Лопта је стигла до Канге, а Звездин фудбалер је са преко 20 метара шутирао и постигао сјајан гол!

Чинило се да Звезда држи конце утакмице у својим рукама, али потом се догодила велика неопрезност црвено-белих, који су дозволили да их Лудогорец ухвати на спавању. На брзину су домаћини извели слободан ударац, одбрана Црвене звезде није била постављена, и Кахриман није успео да заустави Кешеруа који постиже други гол за Лудогорец.

Испоставило се да је 2:2 и коначан резултат утакмице. Након свега виђеног, обе екипе су након 90 минута биле задовољне резултатом, а епилог ове битке догодиће се у Београду, за седам дана, када ће, верујемо, и три Маракане бити премало како би се угостили сви навијачи који ће доћи на утакмицу.

Лудогорец – Црвена звезда 2:2 (1:0)
Стадион: Лудогорец Арена. Гледалаца: 7.000. Судија: Мартин Штронгберсон (Шведска). Стрелци: Кафу у 43′ и Кешеру у 76′ за Лудогорец, а Катаи у 48′ и Канга у 66′ за Црвену звезду.

Лудогорец: Стојанов, Натанаел, Лукас, Дјаков, Кафу, Минев, Моци, Пластун, Марселињо,Вандерсон, Лукоки.
Резерве: Борјан, Сисињо, Паломино, Жуниор, Абел, Кешеру, Препелито

Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, Фибел, Рендулић, Ибањез, Доналд, Ле Талек, Канга, Катаи, Моуче,Срнић.
Резерве: Супић, Луковић, Петковић, Ристић, Руиз, Виеира, Сикимић.

Претходни текстФудбалери тренирали на стадиону Лудогореца
Следећи текстБожовић: Шансе су пола-пола