Боби гост кампа КК Црвена звезда

66

Некадашњи центар КК Црвена звезда Телеком Бобан Марјановић био је гост кампа који је у суботу окончао и другу смену. Популарни Боби поделио је медаље и плакете учесницима, и бројним клинцима једно поподне учинио незаборавним.

Бивши центар КК Црвена звезда Телеком, Бобан Марјановић, изненадио је многобројне полазнике друге смене четворонедељног „RED STAR BASKETBALL SUMMER CAMP 2016“.

„Доброћудни џин“ како га многи у свету кошарке ословљавају, издвојио је време за свој бивши клуб, и био гост Звездиног кампа који се након Врњачке Бање преселио на Златибор.

Боби се како и сам каже, увек радо одазива на све позиве црвено-белих, па је овога пута издвојио време како би се дружио за уцесницима Звездиног кампа на коме је уз сјајно дружење са децом, подучавао и неке техничке кошаркашке елементе:

„Одушевљен сам позивом Црвене звезде, и заиста је сјајно наћи се овде пред малим кошаркашима и поделити са њима своја кошаркашка искуства, јер они су наша будућност коју морамо да научимо правим стварима и дамо им праве смернице.“

Боби је додао да је поред играња у Звезди, децу највише занимало, како је то бити у НБА, део најјаче лиге, и играти против најбољих кошаркаша на свету:

„Доста њих је интересовало како је играти у Америци, у НБА, меду најбољим кошаркашима на свету. Сви они знају ко су Џејмс, Брајант и остали, иако су и даље мали, знају доста о кошарци, али да би дошли то тога, морају пуно да раде и да на првом месту, воле кошарку.“

Камп КК Црвена звезда Телеком расте из године у годину. Ове, у 4 смене, камп има преко 450 полазника, од тога и 30 девојчица, преко 100 младих кошаркаша из иностранства: Русије, Немачке, Исланда, Канаде, Аустралије и свих земаља из окружења Србије. Посебно веселу атмосферу стварали су мали Исланђани који су уз кошарку помно пратили и фудбал, због историјског успеха своје А селекције:

„Ово је заиста сјајно што Звезда ради, окупити овако велики број деце на једном месту и учити их не само о кошаркашким стварима, вец и о другим, за живот важним детаљима. Чуо сам да имају квалитетне ваннаставне активности, и то је оно што децу зближава, и то је оно што сам и ја волео ка клинац. Управо овакви кампови деци остају у памцењу за цео живот.“

Сви уцесници „RED STAR BASKETBALL SUMMER CAMP 2016“ поред кошаркашког програма имају и добро организоване активности ван терена, бројне шетње по Златибору, упознавање знаменитости… Такоде, малишани су у прилици да посете и  Звездин „Фан сторе“ који се налази на Златибору и обогате своју колекцију црвено-белих ствари.

Камп КК Црвена звезда Телеком тако је са великим успехом завршио и своју другу смену, у току је трећа седмодневна, а у последној, највећи број деце стиже из иностранства, што је још једна потврда да се у КК Црвена звезда добро ради са млађим селекцијама.

Претходни текстИ поред пехова црвено-бели успешни на 3. трци
Следећи текстТеодора Симић јуниорска вицешампионка Србије