Јованчевић и Салашки златни на Балканијади

81

На балканским играма за сениоре у Питештију (Румунија) репрезентативци Србије освојили су две златне медаље, и обе долазе и АК Црвена звезда. Укупно 10 такмичара нашег клуба остварило је 15 наступа. Два злата и три бронзе билан је медаља које су освојили звездаши.

Тамара Салашки још једном је потврдила норму за Олимпијске игре и европско првенство истрчавши 400м за 52.00с. Сама у последњих 200м Тамара је истрчала други резултат свих времена у Србији.

Велико изненађење на овом такмичењу приредио је Страхиња Јованчевић. Сјајна серија скокова, добра конкуренција како на домаћим такмичењима  тако и на балканијади „испровоцирала“ је страхињу да  скочи 7.92м и освоји своје прво Балканско злато. Само три центиметра недостајалу су Страхињи за норму за европско првенство, али лични рекорд од готово 30 центиметара довољна је сатисфакција за наставак рада атлетичара који је кренуо путем резултата Ненада Стекића.

Добру форму потврђује и наш скакач у вис Милош Тодосијевић. Са 2.20м Милош је освојио 3. место и бронзану медаљу.

Медаљу је освојила и штафета репрезентације Србије која је у свом саставу имала два звездина сениора: Филипа Иштвановића и Страхињу Јованчевића. Заједно са клупским колегама из Партизана – Кијановић Алексом и зрењанинског Пролетера – Гораном Подунавцем дошли су до резултата од 40,83 секунде.

Запажен наступ имали су и остали наши атлетичари.

Петковић Ивана је 100м препоне истрчала за 13,92 секунде са ветром у прса од 2м/с. Ово је боло довољно за 6 место на Балкану.

У дисциплини троскок, Ивана Огњановић је са 12.97 још једном потврдила да је повреда прошлост и да је у свјајној форми. 6. место.

Симић Николета је у штафети 4х100м освојила 8 место у укупном пласману.

Још један лични рекорд Марковић Милоша. После злата на државном првенству Милош је 400м препоне истрчао у времену од 52,98с освојивши укупно 7 место. Трчао је Милош и штафету 4х400м где је репрезентација освојила 5. место. Његов друг из групе (и клуба) Возаб Марко освојио је 11 место у трци на 800м са резултатом од 1:51,49.

Марко Перић је у дисциплини бацање диска дошао до 13. места са резултатом 47,35м.

Треба напоменути да је ово била најмасовнија балканијада икада на којој је учешће узело 15 мушких и 16 женских репрезентација.

Претходни текстИван Илић постао професионалац
Следећи текст24 медаље на Првенству Србије за сениоре