Звезда убедљива против Хајдука из Бешке

50

У првој пријатељској утакмици ове сезоне, Црвена звезда је била веома убедљива против слављеника, Хајдука из Бешке.

Црвена звезда је, очекивано, убедљиво тријумфовала у првој провери пред почетак нове сезоне. Хајдук који је прославио 90 година од оснивања клуба, није успео да пружи значајнији отпор Црвеној звезди, која је повела већ у 5. минуту након акције Катаиа и Славољуба Срнића. Срнић је успео да постане први фудбалер који се у новој сезони уписао у стрелце. На 2:0 је у 14. минуту повисио Томас Фибел, на свом дебитантском наступу. Ибањез је извео слободан ударац, Доналд асистирао ка Фибелу који на сјајан начин, „маказицама“ тресе мрежу ривала.

Трећи гол Црвена звезда је постигла у 20. минуту. Поново је Катаи био у улози асистента, а Сикимић је грудима спровео лопту у мрежу. Претходно је Звездин нападач пропустио добру прилику, али се искупио голом. У 25. минуту било је 4:0. Александар Катаи се након две асистенције уписао у стрелце, а у улози асистента овога пута био је Срнић. Испоставило се да је то био и коначан резултат првог полувремена.

У наставку, слављеник Миодраг Божовић извршио је 11 измена, па су сви играчи са клупе ушли у игру. Већ у 51′ минуту било је 5:0, а голгетерску серију Звезде насатвио је Хуго Виеира. Осам минута касније – 6:0, а у стрелце се уписао и Петар Орландић. Леп детаљ виђен је и у 63′ минуту када је Џошуа Паркер предриблао неколико фудбалера Хајдука, и успео да затресе мрежу. Након кратке паузе за освежење, Хајдук је у 70. минуту успео да стигне до почасног гола. Стрелац је био Мугић из слободног ударца. Али, ни то није спречило наше фудбалере да наставе са голеадом. У 72.  минуту након доброг соло продора, Бабунски је успео да се упише у стрелце. У 78′ минуту, оборен је Хуго Виеира у казненом простору, а Марко Петковић је успео да се упише у стрелце, из једанаестерца. И на крају, коначних 10:1 поставио је Петар Орландић, својим другим голом на утакмици.

Хајдук (Бешка) – Црвена звезда 1:10 (0:4)
Стадион: У Бешкој. Гледалаца: 1000. Судија: Никола Петровић. Стрелци: Мугић у 70′ за Хајдук, а Срнић у 5′, Фибел у 14′, Сикимић у 20′, Катаи у 25′, Виеира у 51′, Орландић у 59′ у 82′, Паркер у 63′, Бабунски у 72′ и Петковић у 78′ за Црвену звезду.
Хајдук: Попин, Јованов, Суботин, Ђураковић, Н. Петровић, М. Митровић, Мугић, Ж. Митровић, Гавриловић, Мачац, Павковић.
Резерве: Милосављевић, Вучић, Томић, Јовановић, Ђокић, Гавриловић, Орошић, Дубравац, Каурин, Стојичин.
Црвена звезда:  Супић, Цветковић, Фибел, Луковић, Ибањез, Доналд, Ле Талек, Катаи, Јововић, Срнић, Сикимић.
Резерве: Вићић, Петковић, Адам, Матос, Бабунски, Милошевић, Паркер, Анђелковић, Рендулић, Орландић, Хуго.

Претходни текстМарко Полетановић потписао!
Следећи текстФибел: Сви делимо исту страст