Бабић и Мошић прва појачања

112

Рукометни клуб Црвена звезда убрзо након завршетка сезоне добио је прва појачања и то на позицијама средњег и левог бека. У питању су Александар Бабић и Иван Мошић, одлични стрелци, млади, поуздани и познати играчи, који би требало да се савршено уклопе у нови тим црвено-белих. Позната су и имена четворице првотимаца који неће остати у екипи, а један рукометаш ће бити прослеђен на позајмицу.

Александар Бабић је у тек завршеној сезони оставио сјајан утисак у дресу Рудара из Костолца. Најпре је у Супер лиги Србије био девети стрелац са 87 голова на 18 утакмица, просечно 4,83 по мечу. Све их је постигао из игре, а изгарао је и у одбрани о чему сведочи податак да је био четврти по броју негативних бодова са 14 жутих и једним црвеним картоном уз 15 искључења од два минута. Касније је у плеј-ауту био још успешнији. Био је трећи стрелац такмичења са 110 голова на 20 мечева, наравно све из игре, просечно 5,50 погодака. Пет пута је био играч утакмице, па се високо котирао и на листи најбољих рукометаша у доигравању за опстанак, који су Костолчани на крају и изборили.

Бабић покрива позиције левог и средњег бека, рођен је 28. октобра 1993. године, а још током сезоне 2014/15 наговестио је да израста у одличног играча, када је у плеј-ауту постигао 74 поготка и био 10. стрелац такмичења. Већ извесно време је био на радару нашег клуба и апсолутно је по укусу тренера Перуничића, а црвено-бели тим ће у новој сезони предводити два моћна Бабића, староседелац Дејан, који је узданица тима већ две сезоне и новајлија Александар, чији део богатог рукометног репертоара можете погледати и на снимку испод.

Друго Звездино убитачно појачање је Иван Мошић, који такође може да покрива позиције левог и средњег бека. Стиже из редова крагујевачког Радничког, који је испао из лиге, али је Мошић оставио одличан утисак, јер је са 93 поготка у Супер лиги (87 из игре и шест из седмераца) на 17 утакмица био пети стрелац првог дела такмичења. Просек од 5,47 голова и податак да је пет пута био најбољи актер утакмице били су довољна препорука да се нађе на мети бројних клубова, али су београдски црвено-бели били најбржи и добили перјаницу екипе за нову сезону од које се много очекује. У плеј-ауту је био 10. стрелац такмичења са 82 гола (79 из игре и три из седмераца) на 19 утакмица, просечно 4,32 по мечу.

Мошић је члан младе репрезентације Србије, рођен је 23. децембра 1994. године у Крагујевцу, а са Радничким има искуство и у међународним такмичењима, јер је претходних година играо у Челенџ купу у коме је минуле сезоне забележио учинак од 26 погодака. Колаж Мошићевих голова, разорним и прецизним ударцима са дистанце налази се на снимку испод.

Познато је и да сјајни чувар мреже Дејан Златановић остаје на голу црвено-белих и следеће сезоне, док ће млади Марко Антељ отићи на позајмицу, како би имао прилику да добије знатно већу минутажу, стекне рутину и затим се врати у свој клуб са статусом узданице екипе.

Што се тиче одлазака, Ненад Мандић каријеру наставља у Израелу, најбољи стрелац екипе Александар Драгутиновић и пивотмен Немања Бојичић добили су дозволу за одлазак, док је капитен Дарко Тодоровић изразио жељу за променом средине и поред тога што су у клубу желели да наставе сарадњу. Сва четворица су пружила велики допринос екипи, желимо им много успеха и све најбоље у наставку каријере.

Црвена звезда марљиво ради на довођењу нових појачања. Клуб је у преговорима са неколико имена, добро познатих љубитељима домаћег рукомета и очекују се да се разговори успешно заврше на задовољство свих страна.

Претходни текстПрва меч лопта актуелног шампиона!
Следећи текстНови успех Омладинске школе!