Себићу два злата у 3. колу Купа Србије

69

Стрелац Црвене звезде Миленко Себић освојио је два златна одличја у трећем колу Купа Србије малокалибарским оружјем које је одржано у Новом Саду.

Првог дана такмичења Себић је убедљиво победио у троставу. Одлично је гађао у квалификацијама, у коме је са 1.173 кругова заузео прво место, са скоро 20 кругова испред најближег ривала. У финалу је такође био врло убедљив, испред Борислава Мазињанина (Палилула) и Лазара Ковачевића (Јагодина 92), који је победио у јуниорској конкуренцији. Себић је једини од српских стандардних репрезентативаца – олимпијаца пушком гађао у трећем колу, али у Новом Саду се појавио један од најбољих светских стрелаца Петер Шиди (Мађарска). Ван конкуренције је „убио“ 1.170 кругова.

Другог дана такмичења Себић је славио и у такмичењу МК пушком из лежећег става. Наш стрелац је у финалу „убио“ 206,6 кругова, док је са 204,3 кругова Дејан Пешић из Панчева 1813 освојио друго место. Треће место припало је Лазару Ковачевићу са 183,4 кругова.

У изузетно узбудљивом надметању МК пиштољем за сениорке победила је Бранкица Зарић из кикиндског Валтер Пистолса, док је треће место припало нашој Јасни Шекарић која је у борби за бронзу била боља од Данице Рашете.

Финални турнир Купа Србије биће одржан наредног викенда, такође у Новом Саду.

Претходни текстЛегенде одушевљене прославом
Следећи текстБабић МВП плеј-офа, Звезди фер-плеј признање