Уплаћен новац на рачун Епархије

65

Недавна посета Црвене звезде Косову и Метохији, тачније Грачаници, из више разлога се показала као прави потез.

Осим што су бројни навијачи Црвене звезде са југа Србије имали прилику да уживо гледају своје љубимце, цео догађај је имао и хуманитарни карактер. Навијачи Црвене Звезде из Грачанице донирали су Епархији рашко-призренској новчану помоћ од скоро пола милиона динара! Новац је прикупљен од продаје улазница и пића на хуманитарној утакмици између Црвене евезде и Грачанице.

На рачун Епархије је уплаћено 458 хиљада динара. Не мислимо да станемо, прошле године смо организовали хуманитарну акцију за помоћ бебама у породилиштима на Косову. Радо се одазивамо свакој акцији добровољног давања крви, а често организујемо и хуманитарне концерте – рекао је представник навијача Црвене Звезде на Косову Адам Балог.

Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Теодосије захвалио се звездиним навијачима и рекао да ће сав приход бити уплаћен на „Фонд за Косово и Метохију“ при Епархији рашко-призренској.

Захваљујем се Делијама и драго ми је да су препознали наш рад и труд око опстанка и заштите имовине, коју смо наследили од наших предака, на првом месту и наше присутности на овим просторима. Заиста, Епархија се све време труди да сачува наше светиње, да наш народ опстане на овим просторима. Новац ће бити искоришћен за нешто што препознамо као заједнички интерес од општег значаја, за шта ће бити то ћемо тек видети – рекао је Владика Теодосије.

 Део прихода од продаје улазница издвојено је и за Стефана Томића из Доње Гуштерице, дечака коме је дијагностикован карцином лимфних жлезда.

Претходни текстТри екипне шампионске титуле за Црвену звезду!
Следећи текстИзвештаји са мечева млађих селекција клуба