Турнир у Бечу за 2007. годиште

95

У Бечу је током викенда ФК Рапид организовао позивни турнир за генерацију 2007.  Клубови који су узели учешће су: Бајерн, Јувентус, Милан, Шалке, Локомотива (Москва), Славија (Праг), Црвена звезда и домаћини из Аустрије (Аустрија, Рапид, Штурм).

Црвена Звезда је, након проласка групе, у четвртфиналу победила Милан. У овом, по многима најузбудљивијем дуелу на турниру, после вођства Милана наши дечаци сун преокренули резултат и до тада непоражену екипу савладали са 2:1. У полуфиналу, Штурм је био бољи од Црвене звезде, а у утакмици за треће место Црвена звезда је савладала и Бајерн, резултатом 1:0.

У нашој експедицији под руководством тренера Александра Андрића били су следећи играчи: Бачанин Андреј, Миладиновић Андрија, Максимовић Андрија, Милосављевић Вељко, Стојковић Страхиња, Тошић Даворин, Жупањац Матија, Остојић Матија, Пантић Константин, Пролић Стефан и Авдић Адем. Вођа пута Цвјетићанин Владимир – директор пројекта школа фудбала Црвена Звезда и тренер Константин Ђурић, такође су дали допринос да све протекне у најбољем реду.

Велико је задовољство бити на челу експедиције нашег клуба која је својим понашањем, фудбалским вештинама и великом борбеношћу показала да се у Србији у овом узрасту озбиљно ради. Када се на наш неспоран таленат дода и озбиљан приступ у игри иза нас остају и великани европског фудбала као што су Бајерн, Јувентус и Милан. Захваљујем се свим играчима и тренеру што су достојно презентовали наш клуб и показали да ће у будућности Црвена звезда имати на кога да рачуна – рекао је Владимир Цвјетићанин.

Претходни текстЦрвено-бели поражени у финалу плеј-офа
Следећи текстСебићу сребро и национални рекорд у Минхену