Звезда „петардирала“ Борац

56

Фудбалери Црвене звезде су „петардом“ окончали гостовања када су овосезонске утакмице у питању. Црвено-бели су протутњали Чачком и славили победу од чак 5:1.

Борац је могао да утакмицу учини потпуно другачијом, али то није дозволио Дамир Кахриман, голман Црвене звезде. Наиме, Чачани су имали стопостотну прилику у уводим минутима меча, али је Кахриман показао зашто је проглашен за најбољег голмана Суперлиге ове сезоне. И као да је својом интервенцијом надахнуо саиграче који су заиграли одлично и до полувремена успели да постигну три гола. Али, кренимо редом.

Најпре је у 6. минуту Хуго Виеира имао одличну шансу, али је, чини се, мало закаснио са ударцем, те је пребацио пречку. Ипак, само четири минута касније, након центаршута Ибањеза, Ле Талек и Маслаћ су били у скоку, а дефанзивац Борца скреће лопту у своју мрежу. Иако утакмица није имала резултатски значај ни за једну екипу, фудбалери Борца су у појединим моментима играли веома оштро, а кулминација се догодила у 28. минуту када је Доналд зарадио жути картон јер је бурно реаговао после још једног у низу оштрог старта, овога пута над Грујићем.

Александар Катаи је у 30. минуту могао да бира угао у који ће шутирати, али је пребацио гол. И баш када се чинило да Звездин везиста нема свој дан, уследио је сјајан период игре Звездине „десетке“. Најпре 36. минут. Петковић и Катаи су након феноменалне акције и два дупла паса избацили комплетну одбрану Борца, а Катаи је акцију завршио голом. А у другом минуту надокнаде након одузете лопте, Катаи је из волеја погодио на асистенцију Срнића. Фантастичних 3:0 за Звезду на полувремену!

Друго полувреме је у Звездином тиму започео и Срђан Плавшић, који је заменио Марка Грујића. Први део другог полувремена протекао је у доста мирној игри и није виђено много прилика. На терен је у 67. минуту ушао и Михаило Ристић уместо Дамјана Ле Талека. Како се утакмица ближила крају, игра се поново распламсала. Борац је у 67. минуту успео да изједначи преко Зорића, који је успешно избегао офсајд замку и закуцао лопту под пречку. Претходно је Зорић пропустио одличну прилику и шутирао је поред гола, али није погрешио само минут касније. Ипак, тек што су кренули са центра, црвено-бели из Београда су поново вратили три гола предности. Плавшић је асистирао кроз одбрану Борца, Катаи шутирао из прве на другу стативу и постигао свој први хет-трик.

Ни то није био коначан резултат утакмице. У надокнади времена, Петар Орландић који је заменио Хуга Виеиру искористио је одличан центаршут Ибањеза, и главом затресао мрежу за коначних 5:1. На тај начин је Црвена звезда постигла 95. гол у сезони, а у последњем колу ће против Радничког из Ниша имати прилику да додатно повећа ову цифру.

Борац – Црвена звезда 1:5 (0:3)
Стадион: „Крај Мораве“. Гледалаца: 2500. Судија: Роберт Чепеги Киш. Стрелци: Зорић у 76′ за Борац, а Маслаћ (ауто-гол) у 10′, Катаи у 36′ 45′ и 77′, и Орландић у 91′ за Црвену звезду.
Борац: Бајић, Танасин, Крстић, Маслаћ, Костић, Балабановић, Петраци, Јовановић, Зец, Зорић, Вујаклија.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Рендулић, Ибањез, Доналд, Ле Талек, Грујић, Срнић, Катаи, Виеира.

Претходни текстЈакабу бронза на Светском Купу за кадете
Следећи текстБожовић: Увертира за пуну Маракану